Midyatlılar ABD’nin Kudüs kararına tepki gösterdi

Midyatlılar ABD’nin Kudüs kararına tepki gösterdi

ABD Başkanı Donald Trump’ın, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdığını açıklamasına Mardin’in Midyat ilçesinde de büyük tepkiye neden oldu

Seyitler Mahallesi Hacı Kasım Altunkaya Camisinde Cuma namazının ardından toplanan kalabalık grup Kudüs‘ün ve Filistin’in özgürlüğü için açıklamada bulunurken, ABD’nin kararına tepki gösterdi. Döviz ve pankartlarını alan vatandaşlar namazın ardından cami önünde bir araya geldi. Ak Parti eski milletvekili Nihat Eri, Midyat Sivil Toplum Platformu Başkanı ve Müftü Mehmet Şafii Bilik, AK Parti İlçe Başkanı Melih Güneştan, Eğitim Bir Sen Başkanı Hüseyin Yücel ve çok sayıda vatandaş bir araya gelerek ABD’yi kınadı. Sivil Toplum Platformu Başkanı ve İlçe Müftüsü Bilik yaptığı açıklamada “Mescid-i Aksaya uzanan elleri, Kudüs’e uzanan elleri bertaraf etmek için toplanmış olduk. Rabbim Cumamızı mübarek eylesin. Mescid-i Aksa veya Kudüs sadece Filistinlilerin değil tüm inananların Müslümanların yeridir” dedi.Kalabalık Kudüs ve Filistin’in özgürlüğünün istendiği sloganlar atarak olaysız bir şekilde dağıldı.

MARDİN/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN