Tiyatroda birincilik ‘Vatan Namustur’ adlı oyuna

Tiyatroda birincilik ‘Vatan Namustur’ adlı oyuna

Mardin’de, Gençlik ve Spor Bakanlığının “Kültür Sanat Yarışmaları” kapsamında düzenlenen tiyatro yarışmasında “Vatan Namustur” adlı oyun il birincisi seçilerek, bölge finallerinde kenti temsil etme hakkı kazandı

Mardin’de Deniz Kültür Sanat ve Spor Kulübü Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Gez Tiyatro ekibinin “Vatan Namustur” adlı oyunu, Gençlik ve Spor Bakanlığının “Kültür Sanat Yarışmaları” kapsamında düzenlenen tiyatro yarışmasında il birincisi seçildi. Oyun, 29 Mart’ta, Mardin Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenecek ve Diyarbakır, Gaziantep, Batman, Siirt, Şırnak ve Adıyaman oyunlarının katılacağı bölge finallerine adını yazdırdı.Oyunun yönetmenliğini de yapan oyuncu Cengiz Kuday, “Kaleme aldığımız ‘Vatan Namustur’ oyunu ile sergilediğimiz performans jüri tarafından beğenilip Gez Tiyatro grubu Mardin birincisi seçilmiştir. Ekibim ile yaşadığım sevinci dile getirmeye kelimeler yetmez. Amacımız sahneye çıkıp beğeniler toplamak değildir, duygu ve mimikleri katarak gerçeği sahnede oyun ile aktarmaktır. Jürinin bizi birinciliğe layık görmesi amacımıza ulaştığımızın kanıtıdır” dedi.

MARDİN/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN