Aydın: "Servis araçları yönetmeliğine uygun araçlar üretilsin"

Aydın: "Servis araçları yönetmeliğine uygun araçlar üretilsin"

Mersin Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Nesil Aydın, yeni yönetmelikle servis araçlarında üç noktalı emniyet kemeri, koltuk sensörü, araç takip sistemi ve kamera zorunluluğu getirildiğini belirterek, “Hiçbir aracımızın fiziki yapısı bunlara müsait değil

Yönetmeliğe uygun araç üretimi yapılsın ve bizlere asgari beş yıl içerisinde araçlarımızı yenileme imkanı tanınsın” dedi.Başkan Aydın, 25 Ekim 2017 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren ’Okul Servis Araçları Yönetmeliği’nin ağır hükümler içerdiğini söyledi. Yeni yönetmelikle servis araçlarında üç noktalı emniyet kemeri, koltuk sensörü, kamera, araç takip sisteminin yanı sıra rehber öğretmenlerin en az lise mezunu olma şartları getirildiğini ve bu özellikleri taşımayan araçların özel izin belgesinin iptalinin söz konusu olduğunu vurgulayan Aydın, "Günümüz şartlarında mevcut hiçbir servis aracının fiziki yapısı bunlara müsait değil. İstenilen bu şartların yerine getirilmesinin maliyeti ise en az 20 bin lira civarında. Bunun yanı sıra milletvekilliği seçilme şartında dahi ilkokul mezunu olma yeterli görülürken, bizlerin yanındaki rehber öğretmenden en az lise mezunu olması şartı aranmaktadır. Rehber öğretmenlerde aranan şart ilkokulu mezunu düzeyine çekilmelidir" diye konuştu.Mevcut ekonomik şartlarda hiçbir servisçi esnafının bu yükümlülükleri yerine getirme imkanı olmadığının altını çizen Aydın, "Bizler diyoruz ki, yönetmelikte belirtilen tüm şartları bünyesinde barındıran yeni servis araçları üretilsin ve servisçi esnafımız asgari beş azami on yıl içerisinde araçlarını bu araçlarla değiştirirsin. Yönetmelikle aranılan şartları taşımayan servisçinin özel izin belgesi iptal edilip, ekmeğiyle oynanmak istenmektedir. Bizim bu talebimiz göz önünde tutularak hem araçlarımız yönetmelikte aranan şartları taşıyan modern araçlar haline dönüşür hemde servisçi esnafımızın ekmeği elinde kalır. Bizler bu konuyla ilgili diğer mesleki odalarımızla birlikte bu çalışmaları sürdürerek, esnafımızın hak ve menfaatini korumu konusunda sorumluluklarımızı yerine getirmekteyiz" ifadelerini kullandı.

MERSİN/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN