Başkan Er: "Mülteci merkezi kurabiliriz"

Başkan Er: "Mülteci merkezi kurabiliriz"

Mersin Baro Başkanı Ali Er, barolarında birçok merkezin bulunduğunu ifade ederek, "Baromuzda kadın, çocuk, avukat ve tüketici hakları merkezimiz gibi, mülteci merkezi de kurabiliriz

Böylece mültecilerin haklarını anlatmak ve haklarını kullanmalarına yardımcı olmak için hukuki açıdan gönüllü danışmanlık hizmeti ve eğitimler verebiliriz" dedi.Avrupa İnsani Yardım ve Sivil Koruma Heyeti, Mersin Barosu Başkanı Ali Er’i makamında ziyaret etti. Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Ruşen Ayşen Ayılgan ve Kadın Hakları Merkezi Başkanı Ayfer Baydar’ın da bulunduğu ziyarette, Avrupa İnsani Yardım ve Sivil Koruma Heyeti’nden Umutcan Yüksel, Lisa Monaghan, Reza Kasroi ve Simona Hermelyova ile Suriyeli mültecilerin yasal haklarına erişmeleri konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.Ziyarette konuşan Başkan Ali Er, Mersin Barosu’nda mülteci merkezi kurabileceklerini söyleyerek, "Baromuzda kadın, çocuk, avukat ve tüketici hakları merkezimiz gibi, mülteci merkezi de kurabiliriz. Böylece mültecilerin haklarını anlatmak ve haklarını kullanmalarına yardımcı olmak için hukuki açıdan gönüllü danışmanlık hizmeti ve eğitimler verebiliriz. Mersin, yaklaşık 300 bin civarında Suriyeli vatandaşa ev sahipliği yapmaktadır. Onların da topluma entegre edilmesi konusunda, Mersin Barosu olarak üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız" dedi.Konuşmaların ardından heyet, yeni açılan kütüphane, kadın,çocuk ve avukat hakları merkezi ile CMK uzlaştırma merkezini gezerek, yapılan faaliyetler konusunda bilgi aldı.Mersin Barosu Başkanlığı ile yapmış oldukları görüşmenin çok faydalı ve önemli olduğunu dile getiren heyet, Suriyeli mülteciler konusunda vermiş oldukları destekten dolayı Başkan Er’e teşekkür ettiler.

MERSİN/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN