Dinçer: "Yerli üretim özendirilmeli"

Dinçer: "Yerli üretim özendirilmeli"

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Talat Dinçer, ülke sınırları içerisinde üretilen malların etiketlerinde Ticaret Bakanlığınca tespit edilmiş logo, resim veya işaret kullanılmasının zorunlu hale getirilmesinin tüketicilerin yerli ürünü ayırt etmesi anlamında olumlu bir adım olduğunu, ancak rafların yabancı markalı ürünlerin istilasından kurtarılma yolunun yerli üretimin özendirilmesinden geçtiğini söyledi

Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren ’Fiyat Etiketi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’le ilgili açıklamada bulunan Dinçer, iki hafta içerisinde uygulamaya konulması zorunlu koşulan yönetmelikle, tüketicilerin yerli ürünleri ayırt etmesi ve yerli sermayeye katkı sağlayacak yerli ürünlerin satın almasının teşvik edilmesinin hedeflendiğini vurguladı.Yabancı markalı ürünlerin rafları istila etmesi ve ithal ürün tüketimine olan ilgi nedeniyle ekonominin dar boğaza girdiğini ifade eden Dinçer, “Ticaret Bakanlığınca getirilen söz konusu zorunlulukla bir ürünün üzerindeki işaretlere bakarak yerli ya da yabancı olduğu anlaşılacak. Halkımızın da yerli ürünü teşvik etmesi hedeflenen bu uygulamayla yerli üreticimize, esnaf sanatkarımıza ve ülke ekonomisine büyük oranda destek olacağına inanıyoruz” dedi."Yerlisi varken yabancı ürün almak, kaynaklarımızın yurt dışına gitmesidir"İthal ürünlere verilen her kuruşun ekonomimizi çıkmaz sokağa götürdüğünü, yerli sanayinin bacasının tütmemesine neden olduğunun altını çizen Dinçer, “Yerlisi varken yabancı mal almak, kıt kaynaklarımızın dışarıya gitmesi ve yatırımların azalmasıdır. Azalan yatırım ise çoğalan işsizliğe neden olur. Bugün güçlü ekonomilere karşı bağımsızlık savaşı veren Türk ekonomisine destek olmak hepimizin vatandaşlık görevidir. Ticaret Bakanlığınca hayata geçirilen bu uygulamayı yerli ürünün ayırt edilmesi anlamında atılmış güzel bir adım. Ancak yapılması gereken, yerli üretimin özendirilmesi, üzerindeki yükün azaltılması ve yabancılarla rekabet eder hale getirilmesidir. Yerli üretimin üzerindeki maliyetler düşürülüp, yabancı ürünle rekabet edebilir hale getirilmesiyle raflarımız yabancı ürün istilasından kurtulacak ve yerini yerli ürünlere bırakacaktır. Burada en büyük tüketici olan halkımıza da büyük görev düşüyor. Halkımız da ithal ürünlerden vazgeçip, tüketimlerinde yerel ürünleri ve yerel esnafı tercih etmeli" diye konuştu.

MERSİN/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN