Gültekin: “Güçlü bir duruş sergileyen Türk ekonomisinde yükseliş var”

Gültekin: “Güçlü bir duruş sergileyen Türk ekonomisinde yükseliş var”

AK Parti Mezitli İlçe Başkanı İhsan Gültekin, Türk ekonomisinin piyasalardaki dalgalanmalara karşı güçlü bir duruş sergilediğini ve geçen yıla göre önemli bir yükseliş kaydettiğini belirterek, “Büyük ve güçlü Türkiye yolunda, bizleri güzel günler bekliyor” dedi

Başkan Gültekin, yaptığı yazılı açıklamayla ekonominin geldiği son noktayı değerlendirdi. Hükümetin ekonomiyi canlandırmak için uyguladığı politikaların ekonominin büyümesindeki en büyük etken olduğunu dile getiren Gültekin, “Türkiye ekonomisi bu yılın ilk iki çeyreği yüzde 5’in üzerinde büyüdü. Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre ocak-mart döneminde yüzde 5,2 büyüyen Türkiye ekonomisi, nisan-haziran döneminde de yüzde 5,1’lik büyüme oranını yakaladı. 15 Temmuz darbe girişimi, terör saldırıları ve uluslararası piyasalardaki dalgalanmalara karşı güçlü bir duruş sergileyen Türk ekonomisinde geçen seneye kıyasla önemli bir yükseliş var” ifadelerini kullandı.Hükümetin ekonomiyi canlandırmak için uyguladığı genişlemeci politikaların, ekonominin büyümesinde en büyük etken olduğunu vurgulayan Gültekin, uluslararası politikada yaşanan gelişmelere karşı gerekli kararların zamanında alınmasının da Türk ekonomisinin zarar görmemesini sağladığını kaydetti.Ekonomideki gelişmelerin istihdamı artırdığını belirten Gültekin, şunları kaydetti: “Sanayicilerimiz ve iş adamlarımız ekonomik gelişmeye katkı sağlamak için önemli fedakarlıklar yaptı. Sanayicilerimize ve iş adamlarımıza verilen destek ve teşviklerin artırılarak sürmesi ve yapısal reformların artırılarak ortaya konması iş dünyası için itici bir güç oldu. İş dünyasına sağlanacak yeni destek ve teşvik ile ekonomik reformlar yeni yatırımların önünü açacaktır. Ekonomimizdeki olumlu gelişmeler aynı zamanda istihdamı artırıyor ve işsizlik rakamlarının ciddi anlamda aşağı çekilmesini sağlıyor. Tüm bunlar büyük ve güçlü Türkiye yolunda, bizleri güzel günlerin beklediğinin işaretidir.”

MERSİN/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN