Mersin Barosu’ndan Eskişehir’deki saldırıya kınama

Mersin Barosu’ndan Eskişehir’deki saldırıya kınama

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Eskişehir Barosu’na kayıtlı avukat Heval Yıldız’ın bürosuna yönelik silahlı saldırıyı kınadıklarını belirterek, "Avukatlara sıkılan kurşun, yargıya sıkılmış demektir” dedi

Yeşilboğaz, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, avukatlık mesleğinin bir kamu hizmeti ve hukuki sorunları çözümleyen, toplumsal sorunlarda her daim vatandaşın yanında olan, onların haklarını arayan ve savunan, özgür ve eşit bir yaşam hakkı için çırpınan, bağımsız ve tarafsız bir meslek örgütü olduğunun asla unutulmaması gerektiğini söyledi.Yargının üç sacayağından birisi olan, bağımsız ve tarafsız yargının savunucusu avukatların siyasi görüşlerinin kişiselleştirilmemesi gerektiğini kaydeden Yeşilboğaz, "Hem savunma hem de savunulma hakkına yapılan bu gibi saldırılar, aslında yargıyı hedef alarak hukuk devleti ilkesine yapılan saldırıdır. Yargının vazgeçilmez unsurlarından biri olan avukatlara sıkılan kurşunlar, yargıya sıkılmış demektir. Bu tür saldırıların avukatlık mesleğini yürütmemize engel olmayacağını, savunmanın susmayacağını bir kez daha yüksek sesle dillendiriyoruz" diye konuştu.

MERSİN/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN