Mersin Barosu’nun bilirkişilik ve arabuluculuk eğitimleri devam ediyor

Mersin Barosu’nun bilirkişilik ve arabuluculuk eğitimleri devam ediyor

Mersin Barosu, ‘Bilirkişilik Temel Eğitimi’ kapsamında 216 kişiye, ‘Arabuluculuk Eğitimi’ kapsamında 17 kişiye sertifika verdi

Adalet Bakanlığı Bilirkişilik Daire Başkanlığı tarafından ‘Bilirkişilik Temel Eğitimi’ verecek eğitim kurumu olarak yetkilendirilen Mersin Barosu’nun düzenlediği sertifikalı ‘Bilirkişilik Temel Eğitim Programı’ sona erdi. Program kapsamında eğitimini başarıyla tamamlayan toplam 216 kişiye ‘bilirkişilik’ sertifikası verildi.Bilirkişi olarak görev yapacak olan avukatlara ve diğer meslek gruplarına temel, teorik ve uygulamalı eğitimler verilmesi amacıyla 21 Ekim-10 Aralık 2017 tarihleri arasında düzenlenen ve 9 gruptan oluşan ‘Bilirkişilik Temel Eğitim Programı’nın, 7. 8. ve 9. gruplarında eğitimini başarıyla tamamlayıp sertifikalarını almaları eğitim sona erdi.Mersin Barosu Başkanı Ali Er, “Bilirkişilik Kanunu’nda yapılan yasal düzenlemede avukatların bilirkişilik yapamayacağının yer alması üzerine, Adalet Bakanlığı’na bir dosya sunarak, avukatların da bilirkişilik yapabilmesi için taleplerimizi ilettik, gerekli girişimlerimizi yaptık” dedi.Arabuluculuk eğitiminde 17 kişi daha sertifika aldıÖte yandan, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ile Mersin Barosu işbirliğinde Silifke’de görev yapan avukatlara yönelik düzenlenen ‘arabuluculuk’ eğitimi kapsamında, eğitimini başarıyla tamamlayan 17 katılımcı sertifikalarını düzenlenen törenle aldı. Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen törende Mersin Barosu Silifke Temsilcisi Av. Gürhan Dölek ve Av. Arb. Eylem Has, 48 saat süren eğitimini tamamlayan katılımcılara sertifikalarını verdi.Barosu Başkanı Er, arabuluculuk eğitimine ilişkin yaptığı açıklamada, “Baromuzun hizmetlerinden sadece merkezde görev yapan değil, ilçelerde görev yapan meslektaşlarımızın da faydalanmasını sağlıyoruz. Hizmet anlayışında uzak mesafe diye bir şey yoktur. Bütün meslektaşlarımızın, baromuzun bütün olanaklarından eşit şekilde yararlanmasını sağlıyoruz. Sertifikalarını alan meslektaşlarımı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

MERSİN/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN