Mersin’de çocuk işçiliği ile mücadele

Mersin’de çocuk işçiliği ile mücadele

Başbakanlık genelgesiyle 2018 yılının Türkiye’de çocuk işçiliği ile mücadele yılı olarak ilan edilmesinin ardından Çocuk İşçiliği ile Mücadele Koordinasyon Kurulu ilk toplantısını Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Bahadır Sarı başkanlığında yaptı

Toplantıda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Çocuk Hakları Komitesi aracılığıyla il genelinde çocuk işçiliği ile etkin şekilde mücadele edilmesi için yapılması gereken çalışmalar değerlendirildi. Toplantıda konuşan Bahadır Sarı, çocuk işçiliği ile mücadele konusunda en başarılı ve kararlı ilin Mersin olmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi. Sarı, Mersin gibi tüm illerde de çocuk işçiliği ile çok etkin bir şekilde mücadele edilmesi gerektiğini belirtti.İl Çocuk Hakları Koordinatörü Mustafa Sarı ise Mersin’de çocuk hakları açısından en önemli sorunun sokakta çöp toplayan çocukları olduğunu kaydederek, "Çocuğun yabancı uyruklu yada Türk vatandaşı olması fark etmez çocuk çocuktur. Tüm çocuklarımızı kucaklayarak çocuklarımızı sokakta değil eğitimde, okulda, çocuk parkında görmeyi arzulamaktayız. Bunun için başta ailelerimiz olmak üzere herkese görev düşmektedir. Mersin’de çocuk koruma mobil ekibimiz çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu.Konuşmaların ardından Mersin Çocuk Hakları Komitesi Başkanı Okan Yılmaz tarafından çocuk işçiliğiyle mücadelede yapılan çalışmalar slayt eşliğinde anlatıldı.

MERSİN/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN