Mersin’den Bin Öğrenci Çanakkale’yi Gezecek

Mersin’den Bin Öğrenci Çanakkale’yi Gezecek

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile hayata geçirilen ‘Asım’ın Nesli Çanakkale’de Ceddini Arıyor’ projesi kapsamında, bin öğrencilik Çanakkale gezisinin ilk turu tamamlandı

Çocuklara tarih bilincini aşılamak ve Çanakkale ruhunu yaşatmak amacıyla hayata geçirilen, 4 grup halinde 13-14 yaş aralığındaki bin öğrencinin katılımı ile gerçekleşecek olan gezi programının 250 öğrenciden oluşan ilk kafilesi Çanakkale gezisini tamamladı. Çanakkale’de Seyit Onbaşı Tabyası, Şahindere Şehitliği, Çanakkale Şehitleri Anıtı, Yahya Çavuş Anıtı, Sargıyeri Şehitliği, Mehmetçiğe Saygı Anıtı, 57. Alay Şehitliği ve Conk Bayırı’nı ziyaret eden öğrenciler, Çanakkale’de kazanılan destansı savaş ve yaşananlar hakkında rehberlerden bilgi aldılar.Öğrenciler, Çanakkale’den sonra Bursa’ya giderek, kentin önemli tarihi ve kültürel değerlerinden olan Tophane, Saat Kulesi, Osmanlı Devleti’nin Kurucusu Osman Gazi ve Orhan Gazi’nin türbelerini de ziyaret ettiler.Proje kapsamında Çanakkale’ye düzenlenen gezi öncesi ilk kafilede yer alan öğrenciler ile bir araya gelen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Çanakkale gezisi ile öğrencilerin Çanakkale ruhunu yüreklerinde hissedeceklerine ve Çanakkale’nin manevi havası ile tarih bilincine sahip olacaklarına inandığını ifade etti. Başkan Kocamaz, proje ile bin öğrencinin Çanakkale gezisine katılacağını, ileriki dönemlerde hedeflerinin bu sayıyı 10 bin öğrenciye çıkarmak olduğunu belirterek, “Çanakkale mücadelesi olmasaydı belki bugün Türkiye Cumhuriyeti olmayacaktı. Çanakkale bizim bağımsızlık mücadelemiz ve Cumhuriyet tarihimiz açısından çok önemli. Sizler bugüne kadar orada yaşanan hadiseleri tarih derslerinizde öğrendiniz. Bugün Çanakkale’ye giderek, Çanakkale’nin manevi ruhunu yaşayacak, verdiğimiz mücadelenin, zaferimizin izlerine bir bir şahit olacaksınız. Umarım hepiniz bu geziden Çanakkale ruhunu yüreklerinize yerleştirerek dönersiniz” dedi.

MERSİN/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN