Mezitli Deniz Mahallesi’ne verilen turizm yatırım belgeleri iptal edildi

Mezitli Deniz Mahallesi’ne verilen turizm yatırım belgeleri iptal edildi

Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi’nin bir süredir mücadelesini sürdürdüğü Tece Deniz Mahallesi’nde yer alan arazi için Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan yazı geldi

Bakanlık, daha önce verilen turizm yatırım belgelerini iptal etti.Mezitli Belediye Başkanlığı’na gönderilen 26 Şubat 2018 ve 27 Şubat 2018 tarihli iki yazıda bir şirket için verilen belgelerin iptal edildiği duyuruldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğünce gönderilen yazıda, “Yatırım döneminde belgelendirilmesine esas niteliklerini önemli ölçüde kaybetmiş olan tesise ait belge 22 Şubat 2018 tarih ve belge 2634 sayılı kanunun 34. maddesinin e bendi hükmü uyarınca iptal edilmiştir” ifadelerine yer verildi.Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gönderilen yazı Mezitli’de yaşayanlar tarafından sevinçle karşılandı. Bölgede yaşayanların ve sivil toplum örgütlerinin yoğun mücadelesi sonrası yaşanan gelişmeleri değerlendiren vatandaşlar, “Bu sivil direnişin en önemli tescilidir. Yaşama alanlarımıza, çevremize yapılan bu tür saldırıları birlik içerisinde hareket edersek bertaraf edebileceğimizi dosta düşmana göstermiş olduk. Göstermiş olduğumuz mücadele de her zaman yanımızda olan Mezitli Belediye Başkanımız Neşet Tarhan’a teşekkür ederiz” dediler.Göreve geldiği günden itibaren söz konusu alanın yasalarda belirtildiği gibi Mezitli Belediyesi’ne verilmesi için mücadele verdiğini söyleyen Başkan Tarhan ise “Sosyal demokrat belediyecilik anlayışım gereği, halkın olan alanları halkın kullanımına açılması konusunda hassas bir çalışma yürüttük. Aynı hassasiyeti, belediyemizin uhdesinde olmayan yerler içinde göstermeye çalıştık. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın vermiş olduğu bu karar sürdürülen kararlı ve haklı mücadelenin ortaya çıkmasıdır. Sivil toplum örgütleri, siyasi partiler, muhtarlarımız, Belediye Meclis üyelerimiz efsanevi bir mücadele yürütmüşlerdir. Halkımızın yasal direniş hakkının doğal sonucudur" şeklinde konuştu.Mücadelenin ikinci adımında ise söz konusu alanın yasalarda belirtildiği gibi, park, spor alanı, günübirlik piknik alanı olarak düzenlenmesi için çalışma yapacaklarını ifade eden Tarhan, “TOKİ’ye devredilen bu alan mutlaka halkımızı kullanımına açılmalıdır. Bu mücadelemizde de daha önce olduğu gibi tüm sivil toplum örgütlerini, siyasi partileri ve değerli halkımızı destek olmaya çağırıyorum” diye konuştu.

MERSİN/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN