Yeşilboğaz: "KKTC, emperyalizmin esiri olmayacağını dünyaya göstermiştir"

Yeşilboğaz: "KKTC, emperyalizmin esiri olmayacağını dünyaya göstermiştir"

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Kıbrıs Türk halkının verdiği mücadele ile hiçbir zaman emperyalizmin esiri olmayacağını tüm dünyaya gösterdiğini söyledi

Yeşilboğaz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) kuruluşunun 35. yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, 15 Kasım 1983 tarihinin, Kıbrıs Türk halkı için önemli bir dönüm noktası olduğunu söyledi.Kıbrıs Türk halkının uzun yıllar çektiği zulüm ve esaretten kurtulmasını sağlayan ve dünyaya bağımsız bir cumhuriyet olarak varlığını ispatlayan KKTC’nin kuruluş yıldönümünün gurur ve sevinçle kutlandığını kaydeden Yeşilboğaz, "Kıbrıs Barış Harekatı ile KKTC’nin kurulmasının adaya getirdiği barış, huzur ve güven ortamı, KKTC’nin mimarı Bülent Ecevit ve KKTC kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş önderliğinde cesaretle verilen bağımsızlık ve özgürlük mücadelesi ile KKTC’de bir devlet, bir cumhuriyet kazanılmıştır. Yıllarca hak ve özgürlükleri doğrultusunda inanç ve cesaretle vermiş oldukları mücadeleyle barışın, eşitliğin, özgürlüğün ve adaletin egemen kılındığı KKTC, hiçbir zaman emperyalizmin esiri olmayacağını tüm dünyaya göstermiştir" dedi.

MERSİN/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN