’Ayla’ filmini izleyen Kore gazilerinin gözyaşları sel oldu

’Ayla’ filmini izleyen Kore gazilerinin gözyaşları sel oldu

Muğla’nın Bodrum ilçesine gelerek ’Ayla’ filmini izleyen Kore ve Kıbrıs gazileri, filmin sonunda duygusal anlar yaşayarak gözyaşlarına boğuldu

Ayla’yı tanıyan bir gazi ise o dönem yaşadıklarını anlatarak, minik Ayla’ya bir yıl bakıp, büyüttüklerini ifade etti.Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat tarafından düzenlenen etkinlikte Milas’ta yaşayan Kore ve Kıbrıs gazileri ile şehit aileleri Bodrum’a gelerek Ayla filmini izledi. Aileleri ile birlikte filmi izleyen gaziler duygusal anlar yaşayarak gözyaşlarına boğuldu.Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat filmi Ankara’da izledikten sonra Milas’taki gazi ve şehit ailelerine de izletmek istediğini söyleyerek, “Ben filmi 2 hafta önce Ankara’da izledim. Filmi izlerken bu filmi Milas’a döndüğümde gazilerimiz ve şehit ailelerimizle beraber izlememiz gerektiğini düşündüm. Milas’a filimin gelmeyeceğini öğrendim. Ben de gazilerimizi ve şehit ailelerini Bodrum’da bulunan Cinemarine sinemasına getirerek filmi izlettim” dedi.“Ayla’ya bir sene baktık, büyüttük”Minik Ayla’yı gören Kore gazisi Hasan Yokuş ise Kore’ye giden ilk kafilede Süleyman astsubayın olduğunu söyleyerek, “Ayla’yı ilk o bakmıştı. Ben Kore’ye 2’nci kafilede gittim. 1951 yılında çocuk bize teslim edildi. Biz o çocuğa bir sene baktık ve büyüttük. Biz yurdumuza döndüğümüz zamanlarda orada Ankara diye bir okul açıldı. Okulun bir kısmında erkek çocukları bir kısmında ise kız çocukları vardı. Orada çok güzel baktık” ifadelerini kullandı.Babası Kore gazisi olan Nilgün Güçlü ise gözyaşları içerisinde filmi izlediğini ifade ederek, “Babam anlatırdı Kore’yi, oradaki çocukları bu filmle o zamanlara gittim” şeklinde konuşu.“Annem, babam öldü bu kadar ağlamadım”Milas ilçesinde muhtarlık yapan Recep Palay ise gözyaşları ile ıslanmış mendilleri göstererek “Gözyaşlarımın mendillerini sakladım. Benim babam öldü, anam öldü, kardeşlerim öldü geçen hafta eniştem öldü. Gözyaşı akıtamadım ama bu filmde çok gözyaşı döktüm. Kore gazilerimizi, Kıbrıs gazilerimizi ve Çanakkale’de şehit olanları rahmet ile anıyorum” dedi.Film sonunda bir araya gelen gaziler ve şehit yakınları toplu fotoğraf çektirdi.

MUĞLA/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN