Çalış Plajı traktörle temizleniyor

Çalış Plajı traktörle temizleniyor

Muğla’nın Fethiye ilçesinde caretta caretta üreme alanı olan Çalış Plajı kumsalında traktör yardımıyla temizlik çalışması yapıldı

Dünyada gün batımı ve yakamozun en güzel izlendiği, Caretta Caretta türü deniz kaplumbağalarının yumurta bıraktığı Çalış Plajı kumsalı Çalış Turizm Tanıtma Derneği ekipleri tarafından traktöre bağlanan taş toplama ve kum eleme aracıyla temizleniyor.Çalış Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay, her yıl sezon başında kumsalı temizliyoruz. 2,5 kilometre uzunluğundaki kumsalı taşlardan arındırdıklarını söyleyen Ay, "Böylece kumun kalitesi artıyor ve kış boyunca toplanan pislikler plajdan arınıyor. Kumsalı yıllardır temizlediğimiz için kumun kalitesi arttı. Kumsal bölgemizde caretta carettaların yumurtlama alanları arasında yer alıyor. Son yıllarda artış gösteren yuvalama sayısının da yapılan temizlik çalışmalarının etkisi olduğunu düşünüyorum” dedi.Ay, bölgeye gelen ziyaretçilerin ve vatandaşların kumsalı daha temiz kullanmasını istedi.

MUĞLA/İHA


(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN