Duyarsız arıcılar ormanları çöplüğe çeviriyor

Duyarsız arıcılar ormanları çöplüğe çeviriyor

Muğla’nın Marmaris ilçesinde, bazı duyarsız arıcıların arkalarında bıraktıkları atıklarla kirlettikleri ormanlar, belediye ekipleri tarafından temizlendi

Beldibi Mahallesi’nde bulunan Gökbel mevkiinde çam ağaçlarıyla kaplı ormanlık alanda arıcıların arkalarında bıraktıkları atıklar hayrete düşürdü. Çekyattan, arıcı kıyafetine kadar birçok atığı olduğu gibi ormana bırakan duyarsız kişiler, geçimini sağladıkları yemyeşil ormanı soldurmuş durumda. Bazı yanıcı maddelerin de bölgede bırakılması, havaların ısınmasıyla birlikte orman yangını riski de doğurmakta. Yürüyüşe çıkan vatandaşların durumu Marmaris Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bildirmesi üzerine, ekipler bölge temizlik çalışması yaptı. Gökbel’de 2 kamyonet atık toplandı.Marmaris Belediyesi Temizlik İşleri Sorumlusu Barış Ünlü, “Arıcıların arkalarında bıraktıkları kirliliği temizliyoruz şuan. Aslında bu arkadaşlar doğadan besleniyorlar. Doğa var ise arıcılık var, doğa var ise yaşam var. Maalesef ekmek yedikleri doğayı mahvederek buradan ayrılmışlar. Gönül isterdi ki yanında getirdikleri bu malzemeleri yanlarında geri götürmeleri. Denetimlerin artırılması için İlçe Tarım Müdürlüğü ile gerekli yazışmaları yapacağız” dedi.

MUĞLA/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN