Milas’ta şarbon şüphesiyle alınan numuneler temiz çıktı

Milas’ta şarbon şüphesiyle alınan numuneler temiz çıktı

Muğla Milas’ta şarbon şüphesi sonucu başlatılan titiz çalışmada toplanan 5 farklı numune, İzmir Bornova Veteriner Kontrol Enstitüsü’ne gönderildi

Yetkili kaynaklardan edinilen bilgiye göre; analizler sonucu tüm numunelerin temiz çıktığı ve şarbona rastlanmadığı bildirildi.Milas’ta 11 Eylül günü şarbon hastalığı belirtileri gösteren 3 vatandaş, Milas 75. Yıl Devlet Hastanesine müracaat etmişti. Hastalar, önlem için gözlem altına alındı. Hastaların şarbon şüphesiyle gözlem altına alınmasından sonra uzmanlar, büyük bir titizlikle şarbon şüphesini değerlendirmeye aldılar ve alınan numuneler İzmir Bornova Veteriner Kontrol Enstitüsü’ndeki laboratuara gönderildi.Yetkili kaynaklardan edinilen bilgiye göre hastaneye başvuran hastalardan alınan 3 farklı numunenin, İzmir Bornova Veteriner Kontrol Enstitüsü’nde yapılan analizler sonucu temiz çıktığı kaydedildi. Bunun yanı sıra Milas’tan alınan 2 farklı numunenin de aynı merkezde analize tabi tutulduğu ve bu analizlerde de şarbon hastalığına rastlanmadığı bildirildi.

MUĞLA/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN