Muğla’ya 942 Bin metre su isale hattı

Muğla’ya  942 Bin metre su isale hattı

Kuruluşundan bu yana İl genelindeki içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hat çalışmalarını sürdüren Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, 2017 yılı sonuna kadar 942 bin metrelik alt yapı imalatı gerçekleştirdi

“Alt Yapıda Eksik Çok”Alt yapının Muğla’da büyük bir eksiklik olduğunun altını çizen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, bu eksikliklerin tamamlanması için yoğun çaba harcadıklarını söyledi. Başkan Gürün, “Bildiğiniz üzere Muğla yüzölçümü bakımından ülkemizin büyük şehirleri arasında. Ayrıca coğrafi koşullara baktığımızda engebeli ve dağlık bir coğrafyada yaşıyoruz. Tabi ki tüm bunlar alt yapı çalışmaların da bir takım zorluklara yol açıyor. Yıllardır su sıkıntısı çeken hatta hiç suyu olmayan bölgelere yeni içme suyu hatları yaptık. Böylece 32 Mahalle ve mevkiiyi suya kavuşturduk. Kanalizasyon eksiği olan bölgelere yeni hatlar çekerek çevre temizliği ve halk sağlığına büyük katkılar yaptık. Göreve geldiğimiz günden bu yana içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu olarak 942 bin metre hat yaptık.“2018 Yılında Alt Yapıya 193 Milyon Lira Yatırım”2018 yılında Muğla’da ki önemli alt yapı sorunlarına müdahale edeceklerini belirten Başkan Dr. Osman Gürün, “Bu yıl alt yapı için 193 Milyon TL gibi bir yatırım planlıyoruz. Ula ve Seydikemer İlçe merkezlerinin büyük eksikliği olan kanalizasyon hatlarının yapımına bu yıl başlıyoruz. Bunun yanı sıra Fethiye İlçemizde Hisarönü-Ovacık bölgesinde şebeke hattı yapacağız. Tüm İl genelinde de aciliyeti olan bölgeler öncelikli olmak üzere, planlı olarak içme suyu ve kanalizasyon sorunlarının çözümü için tüm imkânlarımızla çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

MUĞLA/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN