Ölü Akdeniz foku kıyıya vurdu

Ölü Akdeniz foku kıyıya vurdu

Dünyaca ünlü Gökova Körfezi’nde koruma altındaki Akdeniz foku bölgedeki bir restoranın çalışanları tarafından ölü bulundu

Menteşe ilçesi Kıran sahilinde bulunan ölü Akdeniz fokunda darp, ve kesici bir ize rastlanmazken, yapılan inceleme sonucu midesinde de bir bulguya da rastlanmadı.

Kıran sahilinde faaliyet gösteren bir restoran işletmesinde çalışanlar kıyıya vurmuş ölü halde Akdeniz foku buldu. Restoran çalışanları Akyaka Jandarma ekiplerine bilgi erdi. Jandarma tarafından çevrede güvenlik önlemleri alınırken, merkezi Ortaca Dalyan’da bulunan Deniz Kaplumbağaları Rehabilitasyon ve Araştırma Merkezi (DEKAMER) ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesine bilgi verildi. Gelen ekipler Akdeniz foku üzerinde yaptıkları ilk incelemede, darp ve cebir izine rastlamadı. Kıyıya vuran ölü Akdeniz fokunun yaklaşık 2 metre 16 santimetre boyunda ve 250 kilogram ağırlığında olduğu açıklandı.Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celal Ateş, Akdeniz fokunun midesinde yapılan incelemede herhangi bir bulguya rastlanmadığını, tahminen yiyecek sıkıntısı nedeniyle ölmüş olabileceğini söyledi. Dr. Ateş, Akdeniz fokunun belli bir süre toprak altında durduktan sonra iskeletinin çıkarılarak Su Ürünleri Fakültesi müzesinde sergileneceğini açıkladı.

MUĞLA/İHA


(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN