STK’lardan ABD’nin Kudüs kararına tepki

STK’lardan ABD’nin Kudüs kararına tepki

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) İslam âlemi için büyük öneme sahip Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etmesine tüm yurtta olduğu gibi Muğla’da da STK’lar tarafından protesto edildi

Menteşe Kurşunlu Cami önünde bir araya gelen Muğla’daki bazı sivil toplum kuruluşları İsrail ve ABD aleyhinde slogan atarak ABD’nin bu kararını protesto ettiler.Toplanan grup adına açıklamayı Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Muğla İl Başkanı Cihad Pirci yaptı. Pirci, “Trump aracılığıyla ilk kıblemiz Kudüs’ümüzü işgalci İsraillilerin siyonist emelleri doğrultusunda başkent ilan etme cüretinde bulunulmuştur. İlk kıblemizin bulunduğu Filistin, 1948 yılından beri yüzlerce yıllık Büyük İsrail Projesi çerçevesinde adım adım işgal altına alınmıştır. ABD’nin bu kararını tanımıyoruz. Filistin’li Müslümanların yaşadığı yerleşim birimleri bombalanırken, çocuk yaştaki Filistinliler gözaltına alınırken ve katledilirken sesi çıkmayan ABD, işgalci güçleri şımarık olarak nitelendirip her türlü katliama göz yummuştur. Bugün de Kudüs’ü, ilk kıblemizi İsrail’in başkenti ilan etmeye çalışıyor. ABD’yi bu kararından derhal vazgeçmeye davet ediyoruz” dedi.Protestoya katılan STK temsilcileri açıklamanın ardından ABD ve İsrail aleyhine bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.

MUĞLA/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN