Bölgenin plastik ihtiyacı Muş’tan karşılanıyor

Bölgenin plastik ihtiyacı Muş’tan karşılanıyor

Muş Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) faaliyet yürüten Muş Plastik adlı firma, bölgenin gıda ambalajı ihtiyacını karşılıyor

Yılda 750 ton hammadde işleyen firmada, 25 personel istihdam ediliyor.OSB’de 3 vardiyalı olarak üretim yapan Muş Plastik, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin yanı sıra Kayseri, Konya ve Adana illerine de satış yapıyor. Çalışmalarla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan firma yetkilisi Mahsum Özdemir, gıda ambalajı üretimi yaptıklarını söyledi. Bölgenin plastik ihtiyacını karşıladıklarını dile getiren Mahsum Özdemir, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin gıda ambalajı ihtiyacını karşılamaktayız. Burada 25 işçi istihdam ediyoruz. Plastik gıda ambalajı sektöründe bölgenin ihtiyacını karşılamakla birlikte, buradaki istihdam sayısını baz alarak güzel işler yapmaktayız. Doğu ve Güneydoğu’daki tüm illere satış yapmaktayız. Ayrıca Kayseri, Konya ve Adana illerindeki tulum peyniri sektöründe faaliyet yürüten firmalara ambalaj göndermekteyiz. Yılda 750 ton hammadde tüketimimiz var ve yıllık 6,5-7 milyon TL’lik satış yapıyoruz" dedi.Cazibe Merkezleri Programı’na proje sunduklarını vurgulayan Özdemir, "Eğer projemiz onaylanırsa, istihdam sayısında yüzde 100 artış olacak. Bölgenin istihdama, gelişmeye ve kalkınmaya ihtiyacı var. Bu tür işletmelerin sayısının artması gerekiyor. Organize sanayi bölgesinde, 7/24 çalışan tek firmayız. Projemiz onaylanırsa, 2 bin metrekare kapalı alanda imalathane kuracağız ve 25 kişiyi daha istihdam etmiş olacağız. Bu tür destekler, özellikle bölgemiz için büyük katkı sunacaktır" ifadelerini kullandı.Yatırım Teşvik Belgesi için başvuru yaptıklarını da hatırlatan Özdemir, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’ndan (DAKA) uzmanların gelip inceleme yaptıklarını ve belgeyi almaları halinde firmayı büyüteceklerini sözlerine ekledi.

MUŞ/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN