Bulanık ilçesinde 40 bedensel engelli vatandaşa akülü sandalye hediye edildi

Bulanık ilçesinde 40 bedensel engelli vatandaşa akülü sandalye hediye edildi

MUŞ (İHA) – Muş Valisi Aziz Yıldırım’ın eşi Selma Yıldırım’ın katıldığı programda Bulanık ilçesinde 40 bedensel engelli vatandaşa akülü tekerlekli sandalye veridi

Muş’un Bulanık ilçe Kaymakamlığı, ilçede önceden tespit edilen ihtiyaç sahibi 40 bedensel engelli vatandaşa akülü tekerlekli sandalye, düzenlenen törenle ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Programa Muş Valisi Aziz Yıldırım’ın eşi Selma Yıldırım, Muş İl Jandarma Komutanı İsmail Şahin eşi Bahar Şahin, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş’ın eşi Meryem Aktaş, İlçe Kaymakamı Hacı Arslan Uzan ve eşi Meryem Uzan, Cumhuriyet Başsavcısı Velat Öncel, kurum amirler ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Kaymakam Hacı Arslan Uzan, ilçede ulaşabildikleri her yoksula ve ihtiyaç sahibine destek olmaya devam edeceklerini söyledi. Kaymakam Uzan, “Göreve geldiğim günden beri bu ilçede 81 bin nüfus var. Hemen hepsi akraba evlilikleri çok olduğu bir coğrafyada yaşıyoruz. Bundan dolayıdır ki engelli kardeşlerimizden de çok şikâyet geldi. Bizde bir çalışma başlattık. Kırka yakın engelli kardeşimize ulaştık. “Engelleri birlikte aşalım” diye bir proje başlattık. Proje kapsamında 40 tane engelli kardeşimize akülü sandalye hediye ediyoruz. Kendilerine kıyafet yardımı yapılacaktır. Toplumumuzda engelli vatandaşlarımıza büyük önem veriyoruz. Devlet olmanın gereği olarak sosyal dokunuşta bulunmak bu anlamda anlamlı buluyoruz. Herkesin bir kimsesi olarak da yaptığımız bir proje kapsamında ilçede mağdur olanlara bir dokunuşta bulunuyoruz. Hoş geldin bebek projesi gibi, evlerde tek başına yaşayan yaşlı dul ve gençler olarak evde temizlik işlerini yapıyoruz. Tabi iş sadece tekerlekli sandalye vermekle bitmiyor, kullanım alanları da çok önemli. Dolaysıyla yerel yönetimlerin de ilçe merkezinde engellileri kapsayan projeler üretiyoruz” dedi.Yapılan konuşmaların ardından tekerlekli sandalye dağıtımına başlayan protokol, aileleri ile birlikte gelen engellilerle tek tek ilgilenen Muş Vali Yıldırım’ın eşi Selma Yıldırım ve beraberindekiler, engellilerle tek tek ziyaret ederek sorunlarını dinleyip çözüm konusunda yardımcı olacaklarını dile getirdiler.“ 17 yıl sonra gelen özgürlük”Törenle hediye edilen akülü tekerlekli sandalyelerden oldukça memnun kalan engelli vatandaşlar, Kaymakam Uzan’a teşekkür ederken, ilk kez akülü tekerlekli sandalye sahibi olan doğuştan bedensel engelli 19 yaşındaki Halil Göçmen, duygulu anlar yaşadı. Yeni tekerlekli sandalyesi sayesinde artık dışarıya çıkabileceğini dile getiren Göçmen, “17 yaşındayım. Sürekli evde kapalı kaldım, hayatımdan bir şey anlamadım. Şimdi yeniden doğmuş gibiyim, hapsolduğum kafesten çıkabileceğim ve kuşlar gibi özgür olacağım. Çok mutluyum” diye konuştu.Yapılan konuşmaların ardından hatıra fotoğrafı çektiler.

MUŞ/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN