Fabrika Voleybol’un 24. okulu Muş’ta açıldı

Fabrika Voleybol’un 24. okulu Muş’ta açıldı

Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından kurulan ve lisanslı voleybolcu sayısını artırmaya yönelik çalışmalarını hızla sürdüren Fabrika Voleybol’un 24

okulu Muş’ta açıldı.Türkiye’de; 6-14 yaş arasındaki çocukları voleybol ile tanıştırmayı ve lisanslı sporcu sayısını artırmayı hedefleyen Fabrika Voleybol’un yeni okulu Muş Gençlik Hizmetleri Yeni Spor Salonunda düzenlenen mini voleybol şenliği ile sporcuların hizmetine sunuldu. Türkiye Voleybol Federasyonu ile işbirliği yaparak Muş’ta voleybol fabrikası açtıklarını ifade eden Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hamdullah Kardaş, ilk etapta pilot okul olarak Prof. Dr. Vahit Özman Ortaokulunu seçtiklerini söyledi. 70-80 çocuğun projeden faydalanacağını kaydeden Kardaş, "Tabi şu anda yaklaşık 80 çocuğumuz projede faydalandı. Bu sayı kısa sürede artacaktır. Bu projede üç yıllık bir öngörümüz var. Biz bunu devam ettireceğiz. Çocuklarımız voleybola geldikten sonra burada değişik spor alanlarıyla tanışacaklar. Tutup getirdiğimiz her çocuğumuz illaki voleybol oynayacak diye bir şey yok. Buraya getirdiğimiz her bir çocuk için bir aileyi uyuşturucudan, madde bağımlılığından ve kötü alışkanlıklardan kurtarmış sayıyoruz. Tabi bu anlamda Türkiye Voleybol Federasyonuna müteşekkiriz. Biz de devletimizin imkanlarını, çocuklarımızın hizmetine sunmaya devam edeceğiz" dedi.Türkiye Voleybol Federasyonu İş Geliştirme Öğretmeni Kaan Eren ise, Fabrika Voleybol projesinin Muş halkına katkısı olacağını düşündüklerini belirterek, "Şu anda Muş’ta açılan okulumuz, 24. okulumuz oldu. Yavaş yavaş tüm illerde açmayı düşünüyoruz. 6-14 yaş arası çocuklarımızın hepsine temel spor eğitiminden başlayarak, branşlaşarak voleybol eğitimi veriyoruz. Her hafta çocuklarımız müfredatta uygun bir şekilde eğitimlerini tamamlıyorlar. Yaş gruplarına ayırarak profesyonel voleybolcu eğitmek amacıyla bir proje başlattık. Projemiz 4,5 yıllık, şu an 24. okulumuz oldu. Önümüzdeki haftada Afyon’da 25. okulumuzu açacağız. Yavaş yavaş tüm illerde faaliyet göstermeye hedefliyoruz. Projemiz en az üç yıllıktır. Çocuklarımız haftada 2 gün eğitim alacaklardır" diye konuştu.Çocukların tüm malzeme ihtiyacının Voleybol Federasyonu tarafından karşılandığını bildiren Eren, "Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ise tesis olanağı sağladı. Projenin bütçesinde bir sınırlama yok. Muş’ta, Tunceli’de ve Mardin’de sosyal sorumluluk projemiz var. Şu anda yaklaşık 5 bin öğrencimiz var. Hepsinin ölçümleri yapılıyor. Yetenekli olan öğrenciler takımlara kaydırılıyor" ifadelerini kullandı.

MUŞ/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN