Kaymakam Çetin’den içme suyu müjdesi

Kaymakam Çetin’den içme suyu müjdesi

Muş’un Varto Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Nuri Çetin, görevi ilk aldığında ilçemizde kanserojen maddesi üreten asbest borularının olup olmadığını daha önceki Belediye başkanından sormuştu

Ve asbestli borunun olmadığını kendisine iletmişlerdi.İlçeye içme suyu sağlayan asbest boruların değişimi yönünde çalışmalar başlatan Kaymakam Çetin, İller Bankası yetkililerinden gerekli desteği alarak çalışmalar başladıklarını söyledi. Kayyum olarak atanmamın ardında ilçede asbest boruların olup olmadığını araştırdığını ifade eden Çetin, “Yaptığım araştırmalar sonucunda yaklaşık 17 kilometre mesafede asbest boruların kullanıldığını ve hiçbir analiz ve tahlilleri yapılmadığını ve projesi yapılmadığını gördüm. İnsanlarımızın zehirli su içmelerine müsaade etmediğimden sürekli olarak bununla ilgili bilgileri vatandaşlarımızla paylaştım. İller Bankası Genel Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmeler neticesinde projemiz ihale aşamasına geldi. Bu ihalemizle ilgili olarak Yarlısu köyünde içme suyu kaynağı olan Beyaz suyu ilçemize kazandırdık. Bu suyun ihalesini belediyemiz kaynaklarını kullanarak yapmaya çalışacağız. Bundan sonra ilçemizde bulunan vatandaşlarımız artık Beyaz su, yani temiz su içecekler. Şu an ihale aşamasında olan suyumuzu ilçemize kazandırdık. Vartolu hemşehrilerime hayırlı olsun” dedi.

MUŞ/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN