Siyasilerden ABD’ye ’Kudüs’ tepkisi

Siyasilerden ABD’ye ’Kudüs’ tepkisi

AK Parti ve CHP Muş il başkanlıkları, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasına tepki gösterdi

Parti binasında basın açıklaması yapan AK Parti İl Başkanı Rahmetullah Yaktı, ABD Başkanı Donald Trump’ın hukuksuz Kudüs açıklamasının insanlık vicdanını yaraladığını ve bölgedeki sorunları derinleştirdiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ’Kudüs kırmızı çizgimizdir’ sözünü hatırlatan Başkan Yaktı, "Cumhurbaşkanımızın kesin şekilde ilan ettiği üzere Kudüs, tüm Müslümanların kırmızı çizgisidir. Bu, bölgemizde barışı ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adımdır. Alınan kararın, İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husumeti arttırmaktan başka sonucu olmayacaktır. Asla kabul edilemez gördüğümüz bu karardan en kısa sürede dönülmelidir" dedi."Kudüs’ün dinimiz için manevi önemi büyüktür"CHP İl Başkanı İsmail Adanur da, parti binasında açıklama yaparak, duruma tepki gösterdi. 2 devletli çözümün yara aldığını belirten İsmail Adanur, "ABD Başkanı Trump’ın iç siyasetinde zorlandığı ve bu sıkışıklıktan kurtulmak için çırpındığı bir dönemde, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanırken, Tel Aviv’deki büyükelçiliğini de Kudüs’e taşıyacağı kararını almıştır. Bu karar ile Filistin yok sayılmış, iki devletli çözüm de düşünülmeden alınmış bu karar ile ağır yara almıştır. Bölgede yaşanan büyük sorunlara rağmen bu konunun dile getirilip karar verilmesi ise kabul edilemez. Partimizin bu konuda kararı ise şu şekildedir. ’Müzakereler yoluyla başkenti Doğu Kudüs olacak 1967 sınırlarına dayanan bağımsız ve egemen bir Filistin Devleti ile güvenlikli sınırlar içinde yan yana yaşayacak ve bizim de esasen tanımış olduğumuz İsrail Devleti’ne ilişkin çözüm perspektifini desteklemeye devam edecektir.’ Kudüs’ün dinimiz için manevi öneminin büyük olduğunu tekrar hatırlatmak isteriz. Kudüs üzerinden yapılacak her siyasi hamle biz Müslümanları olumsuz etkileyecektir. ABD Başkanı Trump’ın almış olduğu karar kabul edilemez. Hiç şüphesiz ki tek taraflı alınmış bu kararı doğru bulmuyoruz ve tanımıyoruz. Bu kararın bölgede tansiyonu yükseltmesinden endişe duymaktayız. Bizler Filistin halkının haklı davasında yanlarında olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

MUŞ/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN