TKDK ve KKYDP bilgilendirme toplantısı

TKDK ve KKYDP bilgilendirme toplantısı

MUŞ (İHA) – Muş’un Malazgirt ilçesinde Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ve Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) projeleri bilgilendirme toplantısı yapıldı

Malazgirt Kültür Merkezinde yapılan toplantının açılışında konuşan Ziraat Odası Başkanı Tahsin Kılıç, AB ile Türkiye’nin ortak hazırladığı proje kapsamında yüzde 65’e varan hibe krediler olduğunu, bunun için çiftçilerin ve üreticilerin mutlaka bu hibe kredilerden yararlanmaları gerektiğini söyledi. Başkan Kılıç, öncelikle bu projelerden faydalanmak isteyen Malazgirtli çiftçilerin projelerini hazırlattıkları danışmanları iyi seçmeleri gerektiğini belirterek, "Bu konuda tecrübesi var mı? Bilgisi nedir? Nasıl yardımcı oluyorlar? Bunu çok iyi araştırarak birlikte bize müracaat etmeliler" dedi.Çiftçilerin ve üreticilerin hazırladıkları projelerin kuruma ne kadar erken teslim ederlerse kendilerinin menfaatine olacağını ifade eden Başkan Kılıç, “Çünkü olabilecek yanlışlıkları kısa sürede düzeltme imkânını yakalamış oluruz. Bu konuda kurumumuz her türlü bilgiyi vermeye hazır. Yeter ki vatandaşlarımız bize müracaat etsinler. Telefonla veya internetten bizlere ulaşabilirler, vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için bu konu çok önemli" diye konuştu.

MUŞ/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN