Varto’da ağaçlandırma çalışması

Varto’da ağaçlandırma çalışması

Muş’un Varto Belediyesi, ilçedeki yeşil alanların korunması ve daha da artırılmasına dönük çalışmalarını aralıksız sürdürüyor

Bahar aylarıyla beraber yapılan çalışmaların yanı sıra, mevsim koşullarına uygun ağaç türleri de ilçedeki yol güzergâhları ve peyzaj alanlarına dikilmeye başlandı. İlçe girişine ve Muş-Hınıs-Varto kavşağında bulunan iki kavşakta yapılan peyzaj düzenlemesinin ardından, belediye ekipleri yüzlerce çam, doğu çınarı, dişbudaklı yapraklı akça ağaç, gümüş ıhlamuru, keçisakalı çalısı, ateşdikeni ve kadıntuzluğu çalıları dikti.Varto Belediyesi Eşbaşkanı Sabite Ekinci, doğa ve toplumu bütünleştirmeyi, ekolojik bilincin geliştirilmesi için yapmış oldukları çalışmaları sürdüreceklerini belirterek, “Yaşam; kültür ve sanatla, doğayla yeniden filizlenir. Amacımız sadece ağaçları dikmek değil onları korumak ve geliştirmektir. Her kesin ağaçlara, doğaya sahip çıkması için bu tür çalışmalarımızı yürütüyor ve yürütmeye de devam edeceğiz” dedi.

MUŞ/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN