Varto’da Engelliler Günü etkinliği

Varto’da Engelliler Günü etkinliği

Muş’un Varto ilçesindeki Özel Çağdaş Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü tarafından Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir etkinlik düzenlendi

Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen etkinliğe İlçe Milli Eğitim Müdürü Yalçın Süne, şube müdürleri Abdulnasır Sever ve Ömer Faruk Tunç, kurum amirleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Hazırlanan pastayı engelli öğrencilerle birlikte kesip kendi eliyle ikram eden Milli Eğitim Müdürü Süne, "Engelliler Günü kutlamalarına katıldık. Bizim temel düşüncemiz, engellerin beyinde olduğudur. Yaptığımız incelemelerde birçok insanın yapamadığını engellilerimiz yapmıştır. Bu da bizi mutlu etmiştir. Öğrencilerimizle olmak, böyle bir günde mutluluklarını paylaşmak bize onur verdi. Engelliler Günü’nü kutlamak bir günden ibaret olmamalı. Her gün yaşamımızın bir parçası, hayatın bir gerçeği olarak onların sorunlarını görmemiz, yaşamamız, iyileştirilmesi yönünde çalışmamız gerekir. Bu toplumun yaklaşık yüzde 10’u bedensel ve zihinsel engelli. Bu sorunlar aşılabilecek sorunlar. Aşabileceğimizi de biliyoruz. Ama bizim halletmemiz gereken düşünsel engellerdir. Kafamızdaki engellerdir” dedi.Özel Çağdaş Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Barış Kaya’nın da bir konuşma yapmasının ardından müzik eşliğinde öğrenciler dans etti.

MUŞ/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN