Mustafa Cengiz'in neden ameliyat oldu, rahatsızlığı ne, sağlık durumu nasıl?

Mustafa Cengiz'in neden ameliyat oldu, rahatsızlığı ne, sağlık durumu nasıl?

Tümör nedeniyle beyin ameliyatı olan, ardından mide kanaması şikayetiyle bir başka ağır operasyon geçiren Galatasaray Spor Kulübü Başkanı, tedavi gördüğü hastaneden taburcu oldu. Galatasaray İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak, Mustafa Cengiz'in son halini sosyal medyada paylaştı. İşte tüm detaylar...

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Mayıs 2020'de 10 saat süren ameliyatın ardından hastaneden taburcu olarak evinde istirahate çekilmişti. Fakat 2 gün sonra mide kanaması geçirmesi dolayısıyla apar topar tekrar ameliyata alınmıştı.

MUSTAFA CENGİZ'İN HASTALIĞI NEDİR?

Beynindeki 3 adet tümör nedeniyle hastanede tedavi altına alınan Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, 7 Mayıs 2020 Perşembe günü beyin ameliyatı oldu. Başarılı geçen operasyonun 10 saat sürdüğü belirtildi. 1 hafta hastanede müşahede altında tutulan Cengiz, hastaneden yürüyerek çıktı. Maskesini açan ve basın mensuplarına poz veren Cengiz'in güldüğü ve moralinin yüksek olduğu görüldü. Ameliyathane ortamından dolayı sesi kısılan ve konuşmakta zorlanan Mustafa Cengiz, daha sonra açıklama yapacağını belirterek, "Komadan çıktığım ilk andan itibaren her şey kontrolüm altında. Galatasaray için çalışmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı. Cengiz'in daha sonra kemoterapi tedavisi göreceği belirtildi.

Galatasaray Spor Kulübü'nden yapılan açıklamada, Galatasaray İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak ve Başkan Yardımcısı Yusuf Günay'ın da, ameliyat süresince hastanede bulunduğu kaydedildi.

MİDE KANAMASI NEDENİYLE TEKRAR AMELİYAT OLDU

Beyin ameliyatının ardından evinde istirahate çekilen Mustafa Cengiz, 2 gün sonra mide kanaması şikayetiyle acilen ameliyata alındı. Mide ameliyatının ardından normal odaya alınan Cengiz'in sağlık durumuyla ilgili Galatasaray Spor Kulübü'nden şu açıklama yapıldı:

"Başkanımız Mustafa Cengiz, geçirmiş olduğu başarılı mide ameliyatının sonrasında bugün yoğun bakımdan çıkarılarak normal odaya alınmıştı. Başkanımızın genel sağlık durumu iyidir. Kendisine tekrar geçmiş olsun dileklerimizi iletir, acil şifalar dileriz."

Galatasaray Başkanı, geçirdiği mide operasyonunun ardından 3 Haziran 2020 Çarşamba günü hastaneden taburcu oldu.

MUSTAFA CENGİZ KORONAVİRÜSE Mİ YAKALANDI?

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'in koronavirüs hastalığına yakalandığına dair bir açıklama bulunmuyor. Cengiz, önce tümörün alınması için beyin ameliyatı, mide kanaması dolayısıyla da mide operasyonu geçirdi.


Abdurrahim Albayrak ve Mustafa Cengiz

MUSTAFA CENGİZ'İN SAĞLIK DURUMU NASIL?

Başkan Cengiz'in sağlık durumuyla ilgili dün akşam (12 Haziran 2020 Cuma günü) çıkan haberlerle ilgili konuşan Abdurrahim Albayrak, şunları söyledi: "Biraz önce Mustafa Cengiz Başkanımızı arkadaşlarla birlikte evinde ziyaret ettik. Dün akşam gerçekten çok üzüldük. Çok da korktuk. Çok ani ve beklemediğimiz bir telefon. İnsanlar dikkat etsin arkadaşlar. İnsanların aileleri var, sağlık sorunu var. İnsanları sağlık sorunlarına saygı duymak lazım. Başkanımız son derece iyi. Evindeydik. Bugün benim doğum günüm. Bana sürpriz yaptılar. Pasta hazırlatmış. Beraber pastayı kestik. Buradan sevgili başkanıma çok çok teşekkür ediyorum. Başkanım seni çok seviyorum. Herkes sizi çok seviyor. En kısa zamanda deplasmanlara beraber gitmeyi Yüce Allah’ım nasip eyler bize."

Mide kanaması şikayetiyle ameliyat olan Galatasaray Başkanı, (3 Haziran 2020 Çarşamba günü) hastanede çıkışında gazetecilere, "Sadece sesim kısık. O da 3-4 gün sonra düzelir. Gördüğünüz gibiyim. Beni sabahtan yatsı namazına kadar dualarla haşreden taraftarıma, camiama, Türk halkına teşekkür ediyorum. Allah utandırmasın. Mücadele bir varlıktır. Mücadeleye devam edeceğiz" açıklamasında bulunmuştu.

Genel cerrahi bölümü doktoru Prof. Dursun Buğra, Cengiz'in sağlık durumu hakkında açıklamada bulundu. Buğra, Mustafa Cengiz'in çok zorlu bir süreçten geçtiğin belirterek, "Sayın Mustafa Cengiz'e arka arkaya 2 tane önemli müdahale yapıldı. Çok şükür sağlığına kavuşmuş olarak evine uğurlayabildik. Bu bizim ve camia için büyük mutluluk. Umarım bundan sonraki tedavi sürecinde de her şey yolunda gider. Hastanede yattığı sürece görevini bırakmadığına şahit olduk. Bundan sonra Galatasaray'ın başına daha sağlıklı ve güçlü şekilde dönecektir. Sağlık ekibi olarak buna inanıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Mayıs ayında beyin ameliyatı olduğu İstanbul Yeditepe Üniversitesi Koşuyolu Hastanesi'nden Prof. Dr. Uğur Türe, Mustafa Cengiz'in durumunun iyi olduğunu ifade etmişti. Türe, Cengiz'in durumunun iyi olduğunu aktararak, "Geçen hafta zorlu bir ameliyat geçirdik. Beyincikte ve beyin sapında 3 adet tümör vardı. Onları tamamen çıkardık. Kendisi çok iyi durumda ve evine dinlenmeye gidiyor. Bundan sonra bir kemoterapi süreci var. Bu gidişle bunların hepsini en iyi şekilde atlatacağına eminim" şeklinde görüş belirtmişti.

0620201728200463794-001.jpg
Sarper Cengiz, Doktor Dursun Buğra, Hayat Cengiz, Mustafa Cengiz

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN