Milletvekili Açıkgöz: “Kapadokya’yı dünyanın cazibe merkezi yapacağız”

Milletvekili Açıkgöz: “Kapadokya’yı dünyanın cazibe merkezi yapacağız”

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Kapadokya bölgesinin dünyada eşi ve benzeri olmadığını belirterek, 2018 yılında Kapadokya’nın arzuladığı turizme kavuşacağını söyledi

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, yaptığı açıklamada denizin dünyada çeşitli alternatiflerinin olduğunu ancak Kapadokya bölgesinin dünyada eşi ve benzerinin bulunmadığını söyledi. Açıkgöz, “Hepinizin bildiği üzere Antalya’da, Bodrum’da, Marmaris’te güzel ama denizin bir alternatifi vardır. Ama Kapadokya bölgesinin dünyada alternatifi yok. Kapadokya’nın dünyada eşi benzeri görülmemiş bir güzellik var. Ve medeniyetlerin burada bırakmış olduğu üst üste güzellikler var. Yer altı ile yer üstü ile dünyada eşi benzeri olmayan bir güzelliktir. Bizim buradaki tek şansızlığımızın dünyadaki bu terör olaylarının, dünyadaki küresel ekonomik daralmanın vermiş olduğu sıkıntılar var. Özellikle Çin’de 2018 yılının Türkiye yılı olması ve Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un da Çin’de birtakım girişimlerde bulunması özellikle 2018 yılında Çin, Japonya ve Güney Kore ile ilgili turist potansiyeli bekliyoruz. Kapadokya Havalimanımızda geçici olarak pist yenilenmesi yapıldı. Bizim burada en büyük amaçlarımızdan bir tanesi direk uçuşları sağlayabileceğimiz Çin’den ve Japonya’dan direkt uçuş sağlayabileceğimiz takdirde destinasyon çeşitliliğini artırmamız gerekiyor. İnşallah Kapadokya bölgemizi yer altı ve yer üstü çeşitliliği, sıcak hava balon turlarıyla dünyanın cazibe merkezi yapacağız” şeklinde konuştu.

NEVŞEHİR/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN