NEVÜ ile Cumhuriyet Başsavcılığı ikili işbirliği protokolü imzaladı

NEVÜ ile Cumhuriyet Başsavcılığı ikili işbirliği protokolü imzaladı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ile Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı arasında ikili işbirliği protokolü imzalandı

Nevşehir Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce tedbir altında bulundurulan; haklarında koşullu salıverilmelerine, 1 yıl veya daha az süre kalan ve denetimli serbestlik tedbiri uygulanmak suretiyle salıverilen iyi halli hükümlülere yönelik; Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi arasında ’İkili İşbirliği Protokolü’ imzalandı. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörlük makamında, Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı ve Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin tarafından gerçekleştirilen protokol imza töreninde, Denetimli Serbestlik Müdürü Nuh Kaplan ile Genel Sekreter ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Abdulkadir Uzunöz’de hazır bulundu.Protokolün amacının; dış dünya ile uyumlarını sağlamak, aileleriyle bağlarını sürdürmelerini ve güçlendirmelerini temin etmek, yeniden suç işlemelerini engelleyici etkenleri güçlendirmek, sosyalleşmelerini teşvik etmek, toplumu suça karşı korumak, üretken, verimli, kanunlara nizamlara ve toplumsal kurallara saygılı, sorumluluk taşıyan bir yaşam biçimine uyumunu kolaylaştırmaya yönelik rehberlik ve iyileştirme çalışmaları yapmak, şeklinde belirtildi.İkili işbirliği protokolü ile tedbir altında bulundurulan yükümlülerin bireysel görüşme, grup çalışması ve seminer faaliyetleri üniversitemizde görevli akademisyenler tarafından yerine getirilecek.

NEVŞEHİR/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN