Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Urgenç, ‘ABD’yi kınıyoruz’

Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Urgenç, ‘ABD’yi kınıyoruz’

Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Tayfur Urgenç yaptığı yazılı açıklama ile ABD Başkanı Trump’ın Kudüs kararını kınadıklarını söyledi

Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Tayfur Urgenç yaptığı açıklamada, Trump’ın ilgili kararının Ortadoğu’yu kan gölüne çevireceğini söyledi. Urgenç, açıklamalarını şöyle sürdürdü:“Üç büyük dinin kutsal toprağı Kudüs’ü, ABD Başkanı Trump’un İsrail’in başkenti ilan etmesi Ortadoğu Coğrafyasını bir kez daha keşmekeşe sürükledi. Yıllardır Kudüs’ün İsrail’in başkenti ilan edilmesi için lobi çalışmaları yürüten İsrailliler bölgeyi ateşe atacak bu kararın, bölge halkına yaşatacağı felaketin de farkındalar. ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımakla Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren ABD ve emperyalistler, İslam Dünyası ile adeta oynamaktadır. Emperyalist ABD yeni bir oyunla çirkin yüzünü bir daha göstermiştir. Kudüs, insanlığın en eski şehirlerinden biri üç semavi dinin de kutsal kentidir. Bu bakımdan Kudüs, bütün insanlığın bir değeri olarak kalmalı ve tüm devletler el birliği ile Kudüs’ü huzur ve barış beldesi haline getirmelidir. Ancak, Trump’un dünya devletlerinin uyarılarına rağmen, tek başına aldığı bu karar Ortadoğu’da yeni gerilimlerin ve yeni çatışmaların fitilini ateşleyecektir. Kutsal değerlerimize karşı girişilmiş olan bu komplo yüzyıllardır kandan beslenen ve dünyayı kana boğan emperyalistleri mutlu etmiş gibi görünse de bu işin sonunda ibrenin kendilerine de dönebileceğini hesaba katmalıdır. Bu çerçevede sağduyudan uzak, yalnızca gerilimi tırmandıracak bir karar olarak tarihin kara sayfalarına geçen bu tutumu kınıyoruz.”

NEVŞEHİR/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN