Kadın çiftçi aldığı hibeyle istiridye mantarı yetiştiriyor

Kadın çiftçi aldığı hibeyle istiridye mantarı yetiştiriyor

Niğdeli ev kadını Güler Battal, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Genç Çiftçi projesinden 30 Bin TL hibe alarak, evinin alt katında istiridye mantarı yetiştirmeye başladı

Genç kadın 2 ayda 4 ton istiridye mantarı yetiştirerek kilogramı 10 TL’den satışını yaptı.Niğde’nin Kiledere beldesinde yaşayan 2 çocuk annesi 29 yaşındaki Güler Battal, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Genç Çiftçi projesi ile kendi işinin patronu oldu. İstiridye mantarı yetiştiriciliği yapan Güler Battal, bu sayede hayat standartlarının yükseldiğini söyledi. Genç kadın, “Eşimle birlikte Bakanlığın hibe desteklerini araştırdık. Tarım İl Müdürlüğünden bilgi aldık. Tarlamız yok eşim asgari ücretle çalışıyor. Genç Çiftçi projesini araştırdıktan sonra ‘Ben Neden yapamayayım’ diyerek bu işe başladık. İstiridye mantarının kompostosunu satın aldık. Tarım Bakanlığından verilen 30 Bin TL hibe ile yalıtım ve ısıtma sistemlerini yaptırdık. İkinci hasadı yaptım. 2 ayda 4 ton mantar hasadı yaptım ve satışını yaptım. Kasabadaki kadın arkadaşlarımda benim yaptığım işi gördü heveslendi onlar da farklı projelerle bir şeyler yapmak istiyor” dedi.Niğde Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Şube Müdürü Soner Kahraman ise söz konusu projeden Niğde’de 2016 yılında 167, 2017 yılında ise 178 projenin destek aldığını ifade etti. Vatandaşları bu tür projelere daha duyarlı olmaya davet eden Kahraman, "Güler Battal bu projeyle istiridye mantarı üretiyor. İlk hasadında yaklaşık 3 tona yakın mantar üretti. Pazarda hiçbir sorun yaşamadı. İkinci hasadında da 2 tona yakın ürün elde edeceğini tahmin ediyoruz” diye konuştu.

NİĞDE/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN