Sağlıkçılara ’Acil durum’ eğitimi

Sağlıkçılara ’Acil durum’ eğitimi

Niğde’de, Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) planlamasından sorumlu idareci ve personellerine yönelik ’Acil durum’ eğitimi verildi

Niğde Sağlık Müdürlüğü ve Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen eğitime 23 kişi katıldı. İl Sağlık Müdürü Yılmaz Yücel, eğitimle ilgili yaptığı açıklamada, "Bölgemizde yaşanabilecek olası çoklu kazalarda, hastalıklarda ve kitlesel olumsuzluklarda ve olağan dışı durumlarda etkili ve kesintisiz sağlık hizmetinin sürdürülebilmesi amacı ile mevcut sağlık tesislerimizin bu şartlara uygun hale getirilmesi ve personel planlaması yapılabilmesi hedeflenmektedir. Ülkemizin afet profili incelendiğinde birçok tehlikeye maruz kalması, muhtemel oluşumlar içermesi ve normal yaşam sürecinde sağlık hizmetinin kesintisiz sürdürülmesi, oluşabilecek herhangi bir afet ve acil durum anında sağlık hizmetini sürdürmesi beklenen hastanelerimize, Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü ve Niğde İl Sağlık Müdürlüğü eğitmenlerince HAP eğitimi verilmiştir" dedi.Yücel ayrıca, "Söz konusu eğitimlerde afet ve acil durum konuları, afetlerde müdahale ajanı, psikososyal destek eğitimi, HAP kılavuzu tanıtımı gibi konular anlatılmış olup; eğitim sonunda tatbikat yaptırılarak, katılımcılara eğitim sonrası katılım belgeleri düzenlenerek verilmiştir" dedi.

NİĞDE/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN