Yolunu kaybeden dağ keçisi yetkililere teslim edildi

Yolunu kaybeden dağ keçisi yetkililere teslim edildi

Niğde’nin Çamardı İlçesi bölgesinde bulunan Aladağların en yüksek zirvesi Demirkazık dağının eteklerinde yaşayan yaban keçilerinin yavrularından biri bölgede bulunan bir tesise gelerek çalışanlara sığındı

Niğde’nin Çamardı İlçesi bölgesinde sürüsünden ayrılan yavru bir yaban keçisi Alabalık tesisine geldi. Tesis işletmecisi Adem Onkun karşısında yabani dağ keçisi yavrusunu görünce ona ilgi gösterdi. Yavru dağ keçisi de onun bu sıcak yaklaşımına duyarsız kalmadı ve Adem Onkun’un yanına geldi.Yabani Dağ Keçisini tesisin yanında gören işletmeci Adem Onkun onu ilk gördüğünde dağ keçicisi yavrusu olduğunu anladığını belirterek;“ Bölgemizde özelikle yüksek kesimlerde çok sağıda dağ keçisi yaşıyor. Burası Aladağlar Milli Parkı içerisinde yaşayan dağ keçilerinin bölgesidir. Normalde insanı gördükleri anda hızla kaçarlar. Bu yavru sanırım kendisine zarar verebilecek olan diğer yabani hayvanlardan kaçmış ve buraya sığınmış. Onu ilk gördüğümde kaçacak sandım fakat o yanıma geldi. Üşümüştü ve yoğundu, onu sobanın yanında biraz ısıttım. Dağ keçilerinin yavruları çok sevimliler. Onunla aramızda sıcak bir yakınlaşma oldu. Karnını da doyurduk ve ayrılma vakti geldi. Yabani Dağ Keçileri Aladağlar Milli Parkı içerisinde yaşıyorlar. Bu nedenle yavruyu Milli Parklar İl Müdürlüğüne haber verip ekiplere teslim ettik“ dedi.Geçen yılda bir dağ keçisi yavrusunu tesisin açık olan kapısından içeri girmiş halde bulan doğa tutkunu işletmeci Adem Onkun, bu yavruların tam olarak neden aşağılara indiğini bilemediğini fakat onları görünce hiç kimsenin ulaşamayacağı bir şekilde onları sevme imkanı bulduğu için kendisini şanslı hissettiğini söyledi.

NİĞDE/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN