Fatsa’da “Kudüs” protestosu

Fatsa’da “Kudüs” protestosu

ABD yönetiminin Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etmesine tepki göstermek amacıyla cuma namazı çıkışında AK Parti Fatsa İlçe Başkanlığı organizesinde sivil toplum kuruluşlarının da destekleri ile basın açıklaması yapıldı

Basın açıklamasında ilk konuşmayı yapan AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Uçar, “Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın hukuksuz Kudüs açıklaması, insanlık vicdanını yaralamış ve bölgemizdeki sorunları derinleştirmiştir. Cumhurbaşkanımızın kesin şekilde ilan ettiği üzere Kudüs, tüm Müslümanların kırmızı çizgisidir. Bu, bölgemizde barışı ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adımdır. Alınan kararın, İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husumeti arttırmaktan başka sonucu olmayacaktır. Asla kabul edilemez gördüğümüz bu karardan en kısa sürede dönülmelidir” dedi.Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ise yaptığı konuşmada çok anlamlı bir dava için toplanıldığını ifade ederek, “Siyonizm’in Amerika’nın İsrail’in yaptığı ilk değildir ama inşallah son olur. Rabb’im öncelikle bizlere cümlemize, cümle ümmeti Muhammed’e birlik ve dirlik nasip etsin. Rabb’im cümle ümmeti Muhammed’e Allah için Allah yolunda dini İslam için ve mukaddeslerimiz için cihat etmeyi, savaşmayı mücadele etmeyi nasip etsin” diye konuştu.

ORDU/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN