Meslek liseliler ailelerle buluştu

Meslek liseliler ailelerle buluştu

Perşembe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, ilçenin kırsal alanında yaşayan yaşlıları ve genç anneleri ziyaret ederek örnek bir çalışmaya imza attılar

Milli Eğitim Bakanlığının meslek lisesi öğrencilerinin millî, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerleri geliştirmeleri, yardımlaşma, kardeşlik, merhamet, vicdan, birlik ve beraberlik duygularının pekiştirilmesi amacıyla öğretmenleriyle birlikte, okulun bulunduğu bölgelerde tespit edilen belirli sayıdaki ihtiyaç sahibi muhtaç durumdaki kişilere, aldıkları mesleki eğitim doğrultusunda yardımlarda bulunmalarını amaçlayan ‘Meslek Liseliler Ailelerle Buluşuyor’ Projesi Ordu’da uygulanıyor.Proje kapsamında Perşembe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Hasta ve Yaşlı Hizmetleri Alanı, Güzellik Saç Bakımı Alanı, Çocuk Gelişimi Eğitimi Alanı ve Grafik Fotoğraf Alanı öğrencileri kırsal alanda yaşayan yaşlıları ve genç anneleri ziyaret ettiler. Hasta ve Yaşlı Hizmetleri Alanı ile birlikte Güzellik ve Saç Bakımı Alanı öğrencileri, genel temizlik ve hijyen, kişisel bakım ve sağlık konularında bilgilendirmede bulunurken ziyaret ettikleri yaşlılara, tansiyon, şeker ölçümü yara bakımı, saç bakımı, saç ve sakal tıraşı uygulamaları yaptılar.Çocuk Gelişimi ve Eğitim Alanı öğrencileri ise ilçedeki genç anneleri ziyaretlerinde onlara çocuk gelişimi hakkında bilgiler vererek, çocuklarının gelişim süreçlerini bilmelerinin önemini anlattılar. Hazırladıkları materyallerle annelere örnek teşkil edecek etkinlik uygulamaları yapan öğrenciler mesleki gelişimlerine ve sosyal iletişimlerine katkı sağladılar. Genç anneler çocuklarının gelişimlerini takipte rehber edinebilecekleri birçok bilgi edindiklerini belirterek, çocuklarıyla daha nitelikli zaman geçirme konusunda aydınlandıklarını dile getirdiler.Hizmet alan yaşlılarımız ve genç anneler öğrencilerimizin gerçekleştirdiği bu proje çalışmasını büyük bir beğeniyle karşıladılar. Bu tür etkinliklerin devam etmesini istediklerini belirterek öğrencilerimizi bu faaliyetlerinden dolayı tebrik ettiler.

ORDU/İHA


(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN