Ordu heyeti, İtalya’da fındık tarımını inceledi

Ordu heyeti, İtalya’da fındık tarımını inceledi

Ordu Ticaret Borsası Proje Ofisi tarafından Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına sunulan "Fındık Üretiminde Geleneksel ve Modern Yöntemlerin İncelenmesi (Examination of Traditional and Modern Applications in Hazelnut Production) Projesi" kapsamında Ordu’dan bir heyet İtalya’da fındık tarımını inceledi

Proje ortaklarının daha önce Ordu ve İspanya’nın Tarragona şehrinde gerçekleştirilen inceleme ziyaretlerinin üçüncüsü İtalya’da yapıldı. Bir haftalık programda İtalya’da fındık tarımına ilişkin üretiminden ticaretine tüm aşamalar incelendi. Programa katılan heyet ilk aşamada, çiftçiler ile bir araya gelerek fındık tarımına ilişkin uygulamaları yerinde gördü. İtalya’nın Caprarola bölgesinde yer alan Viterbo şehri ve çevresindeki makine fabrikaları, üretici birlikleri ve belediyelerin ziyaret edildiği gezide fındık tarımının nasıl gerçekleştirildiği ve fındık tarımında kullanılan makinelerin işleyişi hakkında bilgiler alan heyet, programın son gün çalıştaya katıldı.İtalya’ya yapılan ziyaretle birlikte projenin gezi ve inceleme faaliyetleri tamamlandı. Önümüzdeki günlerde Ordu’da örnek bahçenin tesisine başlanacağı, Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri bölümünün desteği ile bir rapor hazırlanacağı belirtildi.

ORDU/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN