Ordu’daki FETÖ/PDY davaları sürüyor

Ordu’daki FETÖ/PDY davaları sürüyor

Ordu’da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında sözde ’Ordu ili sıkı yönetim komutanı’ olması planlanan eski albayın da aralarında bulunduğu toplam 25 sanığın yargılanması sürüyor

Ordu 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, 15 Temmuz darbe girişiminin başarılı olması halinde sözde ’Ordu ili sıkıyönetim komutanı’ olması planlanan ve Albay Y.Ö., Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile tutuklu olduğu Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinden katıldı. Duruşmada tanıkların beyanları da SEGBİS ile dinlendi.Hakkında, ’anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme’, ‘anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme dışında başka suç işleme’ ve ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan dava açılan Y.Ö.’nün duruşması devam etti. Duruşmadaki savunmasında uzun suredir darbeye karışmadığı halde tutuklu olduğunu iddia eden Y.Ö., 2 yılı aşkın bir süredir suçsuz bir şekilde tutuklu kaldığını ileri sürdü. Kendisinin FETÖ yapılanmasıyla uzaktan yakından alakasının olmadığını iddia eden Y.Ö., ailesinin de sıkıntılar çektiğini, bu yüzden de beraat kararı verilmesini talep etti. Duruşma, farklı bir tarihe ertelendi.Tutuksuz yargılanan sanıklardan H.B. ile Ş.G. mahkeme heyeti tarafından 6 yıl 10 ay 15 gün cezaya çarptırılırken, tutuksuz yargılanan Y.P., M.Ö. ve S.B.’nin de beraatına karar verildi.Tutuksuz yargılananlardan E.G., üzerine atılan suçlamaları kabul etmedi. E.G., banka hesabını umreye gitmek için açtığını öne sürerek, hayatının hiçbir döneminde FETÖ ile bağlantısı olmadığını, eşinin ’ByLock’ kullandığından haberdar olmadığını ileri sürdü.Tutuksuz yargılananlardan Z.A. da yapılanmaya bilerek ve isteyerek üye olmadığını ileri sürdü. Yapılanmaya ait yurtta çalışmasının geçimini sağlamak için olduğunu, banka hesabının da maaş hesabı olduğunu iddia eden Z.A., örgütün haberleşme programı ’ByLock’u bilmeden haberleşme amacı ile kullandığını savundu. Z.A. ayrıca, örgütü 15 Temmuz’dan sonra FETÖ olarak kabul ettiğini öne sürdü.

ORDU/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN