Ordulu arıcılara ‘polen toplama tuzağı’

Ordulu arıcılara ‘polen toplama tuzağı’

Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, arıcılık mesleği yapanlara polen toplama tuzakları dağıtımı gerçekleştirildi

Ordu Valiliği’nin talimatı ile polen üretiminin yaygınlaştırılması için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na sunulan proje kapsamında, her arıcıya 10’ar tane olmak üzere toplam bin 500 adet polen toplama tuzağının teslim töreni gerçekleşti. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde gerçekleşen törene, Ordu Valisi Seddar Yavuz, Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kemal Yılmaz ve arı yetiştiricileri katıldı."Dağıtılan polen tuzaklarıyla 20 ton polen üretimi yapıldı"Şimdiye kadar 8 bin adet polen tuzağı dağıttıklarını ve arıcıların bu sayede 20 tona yakın polen üretimi gerçekleştirdiğini belirten Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kemal Yılmaz, “Polen tuzağı dağıtımı geçtiğimiz yıllardan beri yapıyoruz. Bu güne kadar 8 bin adet tuzak dağıtımı gerçekleştirdik. Arıcılarımız 8 bin polen tuzağıyla 20 ton civarında polen üretimi gerçekleştiriyorlar. Çok daha fazlasını üretmemiz lazım. İnşallah bizim desteklerimiz bu sene ve bundan sonra da devam edecek. Sizler de inşallah polen üretimini çok daha yukarıya taşıyacaksınız. Böylece arıcılık sektörünün hem sizin ekonominize, hem de ülkemiz ekonomisine sağlamış olduğu katma değeri arttırmış olacaksınız” ifadelerini kullandı.Ordu Valisi Seddar Yavuz ise, Ordu’nun bal üretiminde Türkiye’nin birinci sırasında olduğunu hatırlatarak, “Yaklaşık 16 bin 800 kilogram bal üretimi ile birinci sıradayız. Arıcılık denince akla ilk olarak bal geliyor ama bunun dışında polen ve arı sütü gibi başka yan ürünler de var. Bunlara teşvik edilmesi ve üreticimizin kar oranını arttırması da valiliğimizin hedefleri arasında bulunuyor. Arım Balım Peteğim projesi kapsamında, yaklaşık 10 milyon avroluk bir hibe proje ile şuanda tesisimizi kurmuş ve şirketimizi faal hale getirmiş bulunuyoruz. Özellikle burada markalaşan balımızın daha fazla değer ve fiyata satılacağı, böylelikle kar oranının artacağını ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.Konuşmaların ardından Vali Seddar Yavuz, Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kemal Yılmaz ile birlikte polen toplama tuzaklarını inceledikten sonra, 150 arıcı 10’ar tane tuzağı teslim aldı.

ORDU/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN