Ordu’ya 4 yılda dev yatırım

Ordu’ya 4 yılda dev yatırım

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, göreve geldikleri günden itibaren Ordu ilinin sorunlarının çözülmesi ve modern bir kent inşa edilmesi için yüzlerce yatırımı hayata geçirdiklerini ve 1 milyar 200 milyon TL’lik harcama yaptıklarını söyledi

Büyükşehir Belediyesinin 2017 yılında gerçekleştirdiği ve 2018 yılında devam eden projeleri, Başkan Enver Yılmaz’ın başkanlığında Daire Başkanları ve Şube Müdürlerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda değerlendirildi.“Söz verdiğimizden daha fazlasını yaptık”Başkan Yılmaz, toplantıda yaptığı konuşmada tarihi kararlara imza attıklarına vurgu yaparak, “Ordu’muzun kronikleşmiş sorunlarının çözümü noktasında radikal kararlar aldık. Popülist politika uygulamayacağımızı söyledik ve yapmadık. ‘Şu konuda sözümüzü tutamadık, şunu da yapamadık’ dediğimiz bir şey yok. Söz verdiğimizin daha ilerisinde güzel bir il olma yolunda elimizden gelen gayreti gösterdik. Yaptığımız çalışmalar ve hayata geçirdiğimiz projelerle model bir il hâline geldik” dedi.“20 yılda yapılanı 5 yılda yaptık”Ordu Büyükşehir Belediyesinin tüm çalışanlarıyla birlikte halka hizmet bilinci ile hareket ettiğinin altını çizen Başkan Enver Yılmaz, “Kaynak konusunda sıkıntımız olmadı. Giderlerimizi azalttık ve gelirlerimizi artırdık. Kuruluşumuzdan bugüne kadar 1 milyar 200 milyon TL’lik harcama yaptık. Normal bir belediyenin 10-15 hatta 20 yılda ancak yapabileceğini biz 5 yıla sığdırdık. 2017 sonu itibarıyla gelir ve giderlerini dengelemiş, kendi ayakları üzerine duran bir belediye hâline geldik. Bundan sonrasında işlerimiz daha kolay olacak” dedi.“Yaşanabilir bir şehir inşa ediyoruz”Geride bırakılan süreçte yakalanan başarıda tüm çalışanların büyük emeği olduğunu belirten Başkan Yılmaz, “Bütün bu yatırımları sizlerle birlikte hayata geçirdik. Bundan sonra bir ilçemize gittiğimizde o yerle ilgili yapılabilecek yatırımlarımız hemen planlanıp hayata geçirilecek. Yaklaşık 4 yılı geride bıraktık. Altyapıda bu kadar radikal kararlar almasaydık üstyapıda istediklerimizi kolay kolay yapamazdık. Havası, suyu ve yatırımlarıyla yaşanabilir bir şehir inşa ediyoruz” şeklinde konuştu.Başkan Enver Yılmaz’ın konuşmasının ardından birim müdürleri, yaptıkları sunumda kendi birimleriyle ilgili 2017’de gerçekleştirilen, 2018 yılında devam eden ve planlanan projelerle ilgili bilgi verdi.

ORDU/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN