Tarihi Gençağa Kalesi kurtarılıyor

Tarihi Gençağa Kalesi kurtarılıyor

Ordu’nun Ünye ilçesinde bulunan ve 2 bin 500 yıllık tarihi geçmişiyle Karadeniz kıyısındaki en büyük kale olan Ünye Kalesi’nin yenileme ve çevre düzenleme çalışmaları başladı

13. Yüzyılda Hacıemiroğulları Beyliği tarafından inşa edildiği vurgulanan, daha önce 15 kadar mezarın ortaya çıkarıldığı ayrıca iki tünele sahip Gençağa Kalesi, Ordu Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle diken ve çalılardan temizlenerek ortaya çıkarıldı. Çalışmalar sırasında çıkarılan arkeolojik buluntular Ordu Müzesine nakledilerek muhafaza edildi. 360 derece görüş alanına sahip olan, İkizce ilçesinde olmasına rağmen zirvesinden Ünye ilçesi ve Karadeniz’in görülebildiği Gençağa Kalesi’nde kazı ve temizlik çalışmaları yapıldıktan sonra 3D lazer tarama teknolojisi kullanılarak ölçümler yapıldı. Kalenin ve tüm sahanın hızlı, doğru ve ayrıntılı bir şekilde taranmasını sağlayan bu teknik ile proje çalışmaları gerçekleştirilecek.Proje çalışmalarının tamamlanmasının ardından kalede arkeolojik kazılar Ordu Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle gerçekleştirilecek.

ORDU/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN