Vali Yavuz: “İstihdam oranını 30 bine yükseltmeyi hedefliyoruz”

Vali Yavuz: “İstihdam oranını 30 bine yükseltmeyi hedefliyoruz”

Ordu Valisi Seddar Yavuz, Ordu’da üç Organize Sanayi Bölgesinde 30 bin kişinin istihdam edilmesini hedeflediklerini söyledi

Ordu Valisi Seddar Yavuz başkanlığında Fatsa Organize Sanayi Bölgesi(OSB) Aralık ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi. Ordu Valisi Seddar Yavuz toplantının ardından Vali Yardımcısı Ahmet Arık, Kaymakam Mehmet Atmaca, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş, OSB Müdürü Olgun Topkaya ile birlikte Organize Sanayi Bölgesinde üretim yapan yerleri ziyaret ve incelemelerde bulundu. Vali Yavuz Fatsa ziyaretini Ticaret ve Sanayi Odası’nda sonlandırdı.“İstimlak çalışmalarında yüzde 70 seviyesine geldik”Yaptığı ziyaretlerin ardından bir değerlendirmede bulunan Ordu Valisi Seddar Yavuz, “Herkesin bildiği gibi Fatsa Organize Sanayi Bölgesinde 1. kısım şu anda tamamen dolmuş durumda. Dolayısıyla yeni bir genişleme alanı ile ilgili çalışıyoruz. Bununla ilgili yapmış olduğumuz çalışmalarda da şu ana kadar kamulaştırma ile ilgili anlaşmalar aşağı yukarı yüzde 70 aşamasına geldi. Özellikle bakanlığımızdan elde ettiğimiz ödeneklerle 8 milyon TL civarında bir ödeme yaptık. Şu ana kadar 50 milyonluk TL’lik daha uzlaşma sağlandı. Bunların da en kısa zamanda ödenmesi için çalışmalarımız devam ediyor” dedi.“3 Organize Sanayi Bölgemizi de bir an önce bitirmek istiyoruz”Vali Yavuz, Ordu’da Ordu 2. Organize Sanayi Bölgesi, Fatsa 2. Organize Sanayi Bölgesi ve Ünye Organize Sanayi Bölgesi olmak üzere 3 Organize Sanayi Bölgesini süratle bitirmek istediklerini ifade ederek, “Şehir vizyonu olarak da bu şehirde minimum 30 bin kişinin çalıştığı bir şehir tasarlıyoruz. Öncelikle kamulaştırma işlemlerini devam ettiren çok kıymetli Fatsa Belediyemize ve Organize Sanayi Bölgesi yönetimimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu şehre gelip bu şehre güvenen yatırımcılarımıza teşekkür ediyorum. Fatsa’ya güvensinler, Ordu’ya güvensinler. Yeni genişleme alanını da bitirdiğimizde süratle bu şehirde yatırım yapmak üzere yatırımcı firmaları bekliyoruz çünkü çok ciddi avantajlar sunuyoruz” diye konuştu.“Yatırım ortamını en iyi şekilde şehrimiz lehine değerlendirmek istiyoruz”Yavuz, Organize Sanayi Bölgesinde yatırımcıların teşvikler bakımından 5. bölge teşviklerinden istifade etme imkanı olduğunu sözlerine ekleyerek, “Bu da yatırımcıya cazip gelecek ayrıca özellikle havalimanı gibi çeşitli ulaşım imkanları ve avantajları bulunuyor. Dolayısıyla bu yatırım ortamını en iyi şekilde şehrimiz lehine değerlendirmek istiyoruz, ülkemize bir katma değer sunmak istiyoruz. Şimdiden bütün yatırımcılarımızı ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Şu anda içinde bulunduğumuz Organize Sanayi Bölgesinde 3 bin 700 çalışanımız var bu da önümüzdeki günlerde 4 bini geçeceğini umuyoruz. Yatırımcılarla yapmış olduğumuz görüşmeler bunu gösteriyor. Bu da şehrimiz için önemli bir değerdir diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

ORDU/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN