İŞKUR, gençler İçin “İşe İlk Adım Projesi”ni hayata geçiriyor

İŞKUR, gençler İçin “İşe İlk Adım Projesi”ni hayata geçiriyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklanan “100 Günlük Eylem Planı” kapsamında hayata geçirilen “İşe İlk Adım Projesi” sayesinde, yüksekokul veya fakültelerden son iki yılda mezun olan 18-29 yaş aralığındaki gençler mezun oldukları alanlarda 6 aylık işbaşı eğitim programına alınacak

Sektör kısıtlaması olmadan 6 aylık program sonrasında işverenlerden bu kişileri mevcut işbaşı eğitim programlarındaki gibi 6 ay boyunca istihdam edecek.Bu zorunlu istihdam sürecinde işverenlere net asgari ücretin yüzde 50’si tutarında İŞKUR tarafından destek sağlanacak. Bu süreden sonra işveren tarafından kişinin 12 ay daha istihdam edileceğine dair taahhüt verilmesi halinde net asgari ücretin yüzde 25’i tutarında ücret desteği bir yıl boyunca İŞKUR tarafından karşılanmaya devam edecek. Böylece, üniversite mezunu gençlerin işbaşı eğitim programından sonra uzun süreli istihdamı sağlanacak.İŞKUR, proje kapsamında Türkiye genelinde 5 bin üniversite mezunu gencin işbaşı eğitim programlarına katılmasını planlıyor. Osmaniye Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Altunkaynak, İl Müdürlüğü olarak, projeyi tanıtmak amacıyla meslek örgütleri, odalar ve işyerlerine ziyarette bulunduklarını söyleyerek daha fazla gencin projeden faydalanmasını istediklerini dile getirdi.

OSMANİYE/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN