Osmaniye’de 20 hektarlık kızılçam ormanı yandı

Osmaniye’de 20 hektarlık kızılçam ormanı yandı

Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde Perşembe günü sabah saatlerinde başlayan orman yangını karadan ve havadan müdahalelerle kontrol altına alınarak söndürüldü

Yangın sonrası yaklaşık 20 hektarlık kızılçam ormanı yandı.Düziçi ilçesi yakınlarında bulunan Serinova köyündeki makilik alanda başlayan yangın rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyerek ormanlık alana sıçradı. Yangına başta Osmaniye Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı yangın ilk müdahale ekipleri ve çevre il ve ilçelerden gelen arazözler karadan, Adana Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı yangın söndürme helikopterleri ve uçağı ise havadan müdahale etti. Yangın bu sabaha karşı kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangın sonrası Osmaniye merkeze bağlı Serinova köyü ile Düziçi ilçesine bağlı Elek beldesi arasında kalan yaklaşık 20 hektar kızılçam ormanının yandığı öğrenildi.

OSMANİYE/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN