Osmaniye’de bulunan Kastabala Antik Kenti’nde orman yangını çıktı

Osmaniye’de bulunan Kastabala Antik Kenti’nde orman yangını çıktı

Osmaniye’de bulunan Kastabala Antik Kenti’nde çıkan orman yangını, Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekipler ve yangın söndürme helikopterlerinin müdahalesiyle tarihi eserlere zarar vermeden büyümeden söndürüldü

Edinilen bilgiye göre akşam saatlerinde Osmaniye’de bulunan Kastabala Antik Kenti’ndeki kalenin eteklerinde çalılık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Antik kent görevlilerince yangının ihbar edilmesi üzerine olay yerine Kadirli Belediyesi itfaiye ekipleri ile Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı arazözler ve yangın müdahale ekipleri sevk edildi. Arazözler karadan, Adana Bölge Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı yangın söndürme helikopterlerinin ise havadan müdahalesi sonucu yangın söndürüldü.Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Torun yangınla ilgili yaptığı açıklamada yangının tarihi eserlere zarar vermediğini belirterek, "Kastabala ören yerinde kalenin arka kısımlarında başlayan yangını ilk haber aldığımız andan itibaren hemen Orman İşletme Bölge Müdürümüz ile irtibat kurup yangın söndürme uçağı ve helikopteri istedik. Osmaniye Orman İşletme Müdürümüz Kadirli Kaymakamımız ile de irtibat kurup gerekli önlemleri aldık. Ören yerine arkeologlarımızı da sevk ettik. Yangın kısa sürede söndürüldü" şeklinde konuştu.Roma ve Bizans medeniyetlerine ev sahipliği yapan ve M.Ö. 4. yüzyıldan itibaren yaşantı yeri olan Kastabala Antik Kenti, Çukurova’nın Efes’i olarak biliniyor.

OSMANİYE/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN