Osmanlıyı okul koridorlarına işlediler

Osmanlıyı okul koridorlarına işlediler

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde Osman Gazi Anadolu Lisesi öğrencileri ve resim öğretmeni proje koordinatörü Fatih Contarlı ve Mesude Işıklı ile birlikte yaklaşık 2 yıl önce başladıkları ve Osmanlının bilime, sanata tarihe ve edebiyata verdiği değeri okulun koridorlarına nakış nakış işledi

Osmanlı döneminde yaşamış padişahlar ile çeşitli kültür ve motifleri duvarlara işleyen öğrenciler, Osmanlının bilime, sanata, tarihe ve edebiyata verdiği önemi duvarlara işlemenin mutluluğu içinde olduklarını belirttiler. 2 yıl süren ve 134 duvar resmi şimdilerde okula farklı bir renk katıyor.Proje koordinatörü resim öğretmeni Fatih Contarlı, "Hepimizin Osmanlıya bir hayranlığı vardır. Osmanlının kültürünü edebiyatını, sanatını, tarihe verdiği önemi duvarlarımıza yansıtmaya çalıştık ve bu çalışmamız iki yıl sürdü. İki yıl boyunca okulumuzdaki tahmini üç dönümlük alana Osmanlıyla bağlantılı olacak şekilde 134 tane duvar resmi çizdik" dedi.

OSMANİYE/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN