Flaş! Google, artık Alphabet oldu

Flaş! Google, artık Alphabet oldu

Teknoloji dünyasının önde gelen şirketlerinden Google, Alphabet adını alarak kurumsal yapısında gerçekleştirilen büyük revizyonun detaylarını kamuoyuyla paylaştı.

Teknoloji dünyasının önde gelen şirketlerinden Google, kurumsal yapısında gerçekleştirilen büyük bir revizyonun duyurusunu kamuoyuyla paylaştı. Buna göre Google, Alphabet (Türkçesi alfabe) adı altında kurulan yeni bir anonim şirketi bünyesinde faaliyetlerine devam edecek.

Google adına süregelen gelişme, artık devasa bir yapı haline dönüşen şirket yapısını yeniden organize etme temeline dayanıyor. Lary Page tarafından yayınlanan bir bildiri ile duyurulan Alphabet ile Google, yeniden yapılanıyor.

Yeni şirket için web sayfası URL'si https://abc.xyz/ olurken Google hissedarları, Alphabet yapısında Google’daki hisseleri oranında pay alacaklar. Alphabet’in CEO’su Larry Page, Başkanı Sergey Brin, Yönetim Kurulu Başkanı Eric Schmidt, CFO'su Ruth Porat ve Baş Danışmanı David Drummond oldu. Artık Alphabet bünyesinde bir şirket halini alan Google’da ise CEO koltuğuna Sundar Pichai getirildi. Böylelikle Google'ın yeni CEO'su da duyurulmuş olsu. 

15-08/11/ekran_resmi_2015-08-11_02_11_09.jpg

Lary Page.

Artık Alphabet adı altında yeni bir şirkete dönüşen Google, ilgili şirkette nasıl bir yer edinecek? Varlığı ne şekilde devam edecek?

Öncelikle Google, Alphabet bünyesi altında olacak. Yani Alphabet’e göre daha küçük bir şirket olarak faaliyetlerine devam edecek. Kapsamı ise Google arama motoru, Google Haritalar, uygulamalar (Gmail, vb), YouTube ve Android olacak. Böylelikle Google Ventures, Google Capital, Nest, Calico, Google X gibi birimler, ayrı bir yapıda devam edecekler. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN