Gönülleri de doyuran iftar yemeği

Gönülleri de doyuran iftar yemeği

İstanbul'da kendi imkanlarıyla yoksulların yardımına koşan sosyoloji hocası Mahmut Karaman, Ramazan'da da işbaşında. Aşhane Kardeşlik Seferberliği Gönüllüleri adını verdiği organizasyon ile dün akşam Üsküdar'da yemeği aşhane çorbası ve evden getirilen yiyeceklerle yapılan iftar, dostluk ve paylaşım görüntülerine sahne oldu.

IŞIL ÇALIŞKAN

Evsizlerin içini çorbayla ısıtan sosyolog Yrd. Doç. Dr. Mahmut Karaman, Aşhane Kardeşlik Seferberliği gönüllüleri ile bu kez Ramazan organizasyonu yaptı. Karaman’ın seyyar çorbacıya dönüştürdüğü minibüsünün durağı bu kez Üsküdar'daki Kara Davut Camii'nin önündeki iftar yemeğiydi. Oruçlu oruçsuz herkesin davetli olduğu organizasyonda aşhane çorbasının yanı sıra evlerden getirilen yiyeceklerle iftar yapıldı. Yaklaşık bin kişinin katıldığı yemek her kesimden ilgi gördü. Toplumsal ayrıma karşı olduklarını ifade eden Karaman, bu nedenle iftar menüsünde baklavalı börekli, ‘lüks’ bir menü olmaması çağrısı yapmıştı. Ancak KARAR'a konuşan Karaman “Evlerden pilav, sarma, dolma geldiği gibi, pasta ve keklerin dışında, bizim 'baklava, börek olmayacak' sözlerimizin aksine özellikle bazı gönüllüler fazlasıyla baklava ve börek getirerek bütün misafirlere ikram etti' dedi.

17-06/23/ashane-1498217028.jpg

EN BÜYÜK ELEŞTİRİ TEKRARLANAMAMASI OLDU

Üsküdar müftüsü Dr. Enver Osman Kaan'ın da 30 kilogram hurmayı kendi elleri ile misafirlere dağıttığını söyleyen Karaman, duygularını şöyle anlattı: “Herkes ilk kez karşılaştığı bir başka misafir ile aynı sofrada yer aldı. Genç, yaşlı çok büyük bir grup 1000 bardak Aşhane çorbası ile birlikte yine gönüllülerin getirdiği su ve ayranları dağıttı. Kısaca herkesin 'muhteşem bir hatıra' olarak tanımladığı çok güzel bir iftar oldu.” İftar için gelen en büyük eleştirininse iftarın Ramazan sonunda planlanması nedeniyle tekrar yapma şansının kaybolması olduğunu söyleyen Karaman, “Toplum kendi yaptığı iftarı çok sevdi. İlk kez böylesi bir organizasyonda rol aldıkları, ilk kez böylesi bir sıcaklığı ve doğallığı yaşadıkları sıklıkla dile getirildi. İftardan sonra sohbetlerin koyulaştığı çay sohbetlerinde herkes birbirinden telefon numaraları alarak kurulan dostluklarda seneye aynı iftarı her akşam yapma konusunda sözler verildi, anlaşmalar yapıldı. Herkes ilk kez karşılaştığı bir başka misafir ile kucaklaşarak ayrıldı” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN