İlk oruç ne zaman, ilk sahur hangi gün yapılacak? | Ramazan 2017 haberleri

İlk oruç ne zaman, ilk sahur hangi gün yapılacak? | Ramazan 2017 haberleri

11 Ayın sultanı yine kapımızı çaldı. Peki ilk oruç hangi gün tutulmaya başlanacak, ilk sahura hangi gece kalkılacak? Ayrıntılar haberimizde... Ramazan ayının başlaması ile birlikte insanlar Ramazana dair ilkleri ve yapılacak olanları merak ediyor. 3 aylara girilmesi ile birlikte müjdelenen Ramazan ayı ve oruç ibadeti milyonlarca müslüman tarafından heyecan ve huzur içerisinde bekleniyor. İşte 2017 Ramazan takvimi...

 2017 Ramazan ne zaman başlıyor? İlk oruç ne zaman tutulacak, bayram hangi günler? Sahura ilk hangi gece kalkılacak? 2017 Ramazan ayı ile ilgili tüm detaylar ve aradıklarınız haberimizde. Ramazan ayının yaklaşmaıs ile birlikte ramazana dair sorular da sorulmaya başlandı.

Bir çok internet kullanıcı bu soruların cevabını Google'de arıyor. 

İLK SAHUR VE İLK ORUÇ GÜNÜ NE ZAMAN? 

2017'de ilk oruç ne zaman hangi tarihte tutulmaya başlanacak? 2017 Ramazan Bayramı hangi tarihte? Ramazan Bayramı tatili kaç gün hangi günlere denk geliyor? sorularının cevabı vatandaşlar tarafından merakla araştırılıyor. 11 ayın sultanı Ramazan için geri sayım 3 aylara girmemizle birlikte başladı. 

Ramazan ilk günü 27 Mayıs 2017 Cumartesi. Yani 2017 yılının ilk orucu 27 Mayıs Cumartesi günü tutulacak. İlk sahura da 26 Mayıs Cuma gününü 27 Mayıs Cumartesi gününe bağlayan gece kalkılacak.

İL İL İFTAR SAHUR VAKTİ İÇİN TIKLAYIN | 2017 İMSAKİYE

Ramazan ayına oldukça az bir zaman kaldı. Ramazan hicri takvime göre 9. aydır. Hicrî kamerî aylardan 'Üç aylar' olarak tabir ettiğimiz Recep, Şaban ve Ramazan ayları tüm Müslümanlar için ayrı bir öneme sahiptir. Bu üç ayda ayrıca Regaip Kandili, Berat Kandili, Miraç Kandili ve Kadir Gecesi bulunmaktadır. Müslümanlar için en önemli günlerin arasında yer alan kandil günleri ve tarihleri haberimizde. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan 2017 yılı Dini günler takvimine göre, üç ayların başlangıcı 29 Mart 2017 Çarşamba gününe denk geldi. Ramazan başlangıcı da 27 Mayıs 2017 Cumartesi günü. Yani 2017 yılının ilk orucu 27 Mayıs Cumartesi günü tutulacak. İlk sahura da 26 Mayıs Cuma gününü 27 Mayıs Cumartesi gününe bağlayan gece kalkılacak. Ramazan Bayramı 1. günü 25 Haziran 2017 Pazar gününe denk geliyor. Ramazan Bayramı 2. günü 26 Haziran 2017 Pazartesi, 3. günü de 27 Haziran Salı gününe denk geliyor.

ON BİR AYIN SULTANI

Ramazan ayı, Kur'an-ı Kerim'in indiği aydır. Kur'an'da bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen "Kadir Gecesi" yine bu ay içinde kutlanır. İslam'ın temel ibadetlerinden olan oruç da bu ayda tutulur. Bu nedenle Ramazan ayı, Müslümanlar için en kutsal aydır ve ona "On Bir Ayın Sultanı" denilmiştir. Kadir Gecesi, Kuran'ı Kerim bu gecede indirilmeye başlanmıştır. Kadir Gecesi Ramazan ayının son on gecesinde ve tekli gecelerdedir. Ramazan ayı ayetlerinden bir tanesi, Ey iman edenler! Allah'a karşı gelmekten sakınmanız için oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi, size de farz kılındı. ( Bakara,183) şeklindedir.

RAMAZAN BAYRAMI 2017 NE ZAMAN?

Ramazan ayı bu yıl 27 Mayıs Cumartesi günü başlayacak ve Müslümanlar, İslam dininin 5 temel şartından olan oruç ibadetini yerine getirecekler. 30 gün boyunca tutulan orucun ardından 24 Haziran Cumartesi günü Ramazan ayı sona erecek.

Ramazan ayının bitmesiyle 25 Haziran Pazar günü Ramazan Bayramı kutlanmaya başlanacak ve 3 gün sürecek. 27 Haziran 2017 Salı günü ise 2017 Ramazan Bayramı sona erecek.

HANGİ KANDİL NE ZAMAN?

2017 yılında kandiller hangi günlere denk geliyor müslümanlar için merak konusu oldu. İşte Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan 2017 yılının kandil günleri:

30 Mart 2017 Perşembe Regaip kandili

23 Nisan 2017 Pazar Miraç kandili

10 Mayıs 2017 Çarşamba Berat kandili

29 Kasım 2017 Çarşamba Mevlid kandili

Mevlid Kandili: Hz.Muhammed’in (SAV) doğduğu gecedir.

Berat Kandili: Günahlardan kurtulma gecesidir.

Miraç Kandili: Peygamberin en yüksek yere ulaşması için duaların edildiği gecedir.

Regaip Kandili: Recep ayının ilk cumasına denk gelir ve dualar reddedilmez.

Kadir Gecesi: Kuran'ı Kerim bu gecede indirilmeye başlanmıştır. Kadir Gecesi Ramazan ayının son on gecesinde ve tekli gecelerdedir.

2017 RESMİ DİNİ GÜNLER VE HAFTALAR HANGİ TARİHLERDE?

- 29 Mart 2017 - Çarşamba Günü | Üç Ayların Başlangıcı

- 27 Mayıs 2017 - Cumartesi Günü | Ramazan'ın Başlangıcı

- 21 Haziran 2017- Çarşamba Günü | Kadir Gecesi

- 24 Haziran 2017- Cumartesi Günü | Arefe

- 25 Haziran 2017– Pazar Günü| Ramazan Bayramı 1. Gün

- 26 Haziran 2017- Pazartesi Günü | Ramazan Bayramı 2. Gün

- 27 Haziran 2017 - Salı Günü | Ramazan Bayramı 3. Gün

- 31 Ağustos 2017- Perşembe Günü | Arefe

- 1 Eylül 2017 - Cuma Günü | Kurban Bayramı 1. Gün

- 2 Eylül 2017 - Cumartesi Günü | Kurban Bayramı 2. Gün

- 3 Eylül 2017 - Pazar Günü | Kurban Bayramı 3. Gün

- 4 Eylül 2017 - Pazartesi Günü | Kurban Bayramı 4. Gün

RAMAZAN BAYRAMI NEDİR?

Ramazan ayı, Kur'an-ı Kerim'in indiği aydır. Kur'an'da bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen "Kadir Gecesi" yine bu ay içinde kutlanır. Ayrıca İslam'ın temel ibadetlerinden olan oruç da bu ayda tutulur. Bu nedenle Ramazan ayı, Müslümanlar için en kutsal aydır ve ona "On Bir Ayın Sultanı" denilmiştir.

Ramazan Bayramı, Ramazan ayı boyunca tutulması farz kılınan orucun da sonunu ifade eder. Ramazan Bayramı’nın ilk günü aynı zamanda Şevval ayının birinci günüdür ve bu günde oruç tutulmaz.

Ramazan Bayramı’nın ilk gününde camilerde bayram namazı kılınır. Bayram namazını yalnız erkekler kılar. Bayram namazından sonra ise hutbe okunur. Bayram boyunca müslümanlar eş, dost, akraba ziyaretleriyle birbirlerinin bayramını kutlarlar. Bu ziyaretler esnasında genellikle kolonya, tatlı ve şekerlemeler ikram edilir.

11 Ayın sultanı yine kapımızı çaldı. Peki ilk oruç hangi gün tutulmaya başlanacak, ilk sahura hangi gece kalkılacak? Ayrıntılar haberimizde... Ramazan ayının başlaması ile birlikte insanlar Ramazana dair ilkleri ve yapılacak olanları merak ediyor. 3 aylara girilmesi ile birlikte müjdelenen Ramazan ayı ve oruç ibadeti milyonlarca müslüman tarafından heyecan ve huzur içerisinde bekleniyor. İşte 2017 Ramazan takvimi...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN