Ramazan'da kaç saat oruç tutacağız? 2017 Ramazan en uzun en kısa oruç tutulacak gün hangisi?

Ramazan'da kaç saat oruç tutacağız? 2017 Ramazan en uzun en kısa oruç tutulacak gün hangisi?

Bu yıl kaç saat oruç tutacağız? Ramazan ayının yaz mevsimine denk gelmesi, oruç tutulan gündüz süresinin de uzun olması anlamına geliyor. İstanbul, Ankara, İzmir,Adana, Trabzon, Mersin, Diyarbakır, Van, Edirne kaç saat oruç tutacak? Ramazan'a sayılı günler kala oruçla ilgili sorular da sorulmaya devam ediyor. İşte ayrıntılar.

Ramazan'da bu yıl kaç saat oruç tutulacak? Oruç tutulacak olan en uzun gün ve en kısa gün hangi günler? 2017 Ramazan ayı içerisinde insanlar tarafından merak edilen sorular da cevaplarını arıyor. İmsakiye 2017 sahur vakti ve iftar saatlerine göre Türkiye'de yaşayanlar bu yıl 17 saati aşkın süre oruçlu olacaklar. En kısa oruç Ramazan’ın ilk günü tutulacak ve iftar her gün biraz daha ileri gidecek. Haziran ayı yılın en uzun gündüzünü (21 Haziran 2017) içinde barındıran bir ay olduğu için 2017 yılı da en uzun oruçlu olacağımız zamanlardan biri.

BU YIL KAÇ SAAT ORUÇ TUTACAĞIZ?

İstanbul 2017 İmsakiye 'sine göre ilk sahur vakti saat 03.37'de girecek, İstanbul ilk iftarını da saat 20.33'de yapacak. Bu da 17 saati aşkın süre İstanbul halkının oruçlu olacağını gösteriyor.

İL İL İFTAR SAHUR VAKTİ İÇİN TIKLAYIN | 2017 İMSAKİYE

İmsakiye 2017 Ankara takvimine göre ise başkentliler ilk sahura saat 03.27'de kalkmış olacak, iftar vakti ise 27 Mayıs cumartasi günü saat 20.15'te olacak. İmsakiye 2017 İzmir takvimine göre ilk sahur vakti 04.00'da, ilk iftar ise 27 Mayıs akşamı saat 20.33'te olacak. İzmirliler bu sene 17 saat oruçlu kalacak.

Bursa İmsakiye 2017 takvimine bakıldığında ise ilk sahur vakti saat 03.42'de girirken ilk iftarı da Bursa halkı saat 20.31'de açacak. Balıkesir İmsakiye 2017 listesine göre ilk sahur vakti 03.50'de ilk iftar saati de 20.34'de olacak.

Antalya 2017 İmsakiye 'sine göre ilk sahur vakti saat 03.54'de girecek, Antalya ilk iftarını da saat 20.15'de yapacak. Kayseri 2017 İmsakiye 'sine göre ilk sahur vakti saat 03.25'de girecek, Kayseri ilk iftarını da saat 20.01 de yapacak. Diyarbakır 2017 İmsakiyesine göre ilk sahur vakti saat 03.11'de girecek, Diyarbakır ilk iftarını da saat 19.40'da yapacak. Mersin 2017 İmsakiye 'sine göre ilk sahur vakti saat 03.54'de girecek, Mersin ilk iftarını da saat 19.59'da yapacak.

2017 yılı ramazan ayında ilk orucu doğu illeri açacak çünkü o illerde iftar vakti erken girecek. Erzurum 2017 İmsakiyesine göre ilk sahur vakti saat 02.55'de girecek, Erzurum ilk iftarını da saat 19.41'de yapacak. Van 2017 İmsakiye 'sine göre ilk sahur vakti saat 02.55'de girecek, Van ilk iftarını da saat 19.29'da yapacak.

2017 yılında iftar vaktinin en geç olduğu iller batı illeri alacak. Haliyle de orucu en geç Kırklareli, Edirne, İzmir, Tekirdağ, Çanakkale gibi iller açacak. Kırklareli 2017 İmsakiye 'sine göre ilk sahur vakti saat 03.39'de girecek, Kırklareli ilk iftarını da saat 20.43'de yapacak. Tekirdağ 2017 İmsakiye'sine göre ilk sahur vakti saat 03.43'de girecek, Tekirdağ ilk iftarını da saat 20.39'da yapacak.

RAMAZAN BAYRAMI NEDİR?

Müslümanların kutsal ayı Ramazan yine dua ve huşu içerisinde karşılanıyor. Ramazan ayı, Kur'an-ı Kerim'in indiği aydır. Kur'an'da bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen "Kadir Gecesi" yine bu ay içinde kutlanır. Ayrıca İslam'ın temel ibadetlerinden olan oruç da bu ayda tutulur. Bu nedenle Ramazan ayı, Müslümanlar için en kutsal aydır ve ona "On Bir Ayın Sultanı" denilmiştir.

Ramazan Bayramı, Ramazan ayı boyunca tutulması farz kılınan orucun da sonunu ifade eder. Ramazan Bayramı’nın ilk günü aynı zamanda Şevval ayının birinci günüdür ve bu günde oruç tutulmaz.

Ramazan Bayramı’nın ilk gününde camilerde bayram namazı kılınır. Bayram namazını yalnız erkekler kılar. Bayram namazından sonra ise hutbe okunur. Bayram boyunca müslümanlar eş, dost, akraba ziyaretleriyle birbirlerinin bayramını kutlarlar. Bu ziyaretler esnasında genellikle kolonya, tatlı ve şekerlemeler ikram edilir.

Bayramda bakımlı ve temiz olmak adettendir. Herkes en yeni kıyafetlerini giymeye çalışır. Ramazan bayramında çocuklara ailelerin bütçesi elverdiğince yeni kıyafetler alınır. Bazı büyükler ellerini öpen çocuklara hediye veya harçlık verirler. Çocuklar ufak gruplar halinde kapı kapı dolaşarak şekerleme toplarlar. Müslümanlar zekat görevini bu bayramda yerine getirirler.

İNSANLAR NEDEN ORUÇ TUTMALI?

Müslümanlar için kutsal olan Ramazan ayında oruç tutmak sadece aç kalmaktan ibaret bir ibadet mi? Orucun faydalarının ne olduğunu merak ettiniz mi?

Orucun birçok maddi ve manevi faydaları vardır. Bunlardan bazıları şöyledir:

İnsan nefsinin aşırı isteklerine ve ihtiraslarına engel olur. Oruç tutanlar daha sabırlı ve metin olurlar.

Peygamberimiz: "Oruç sabrın yarısıdır." buyurmuştur ve aynı zamanda: „Sabır imanın yarısıdır." hadis-i şerifleriyle orucun, imanın dörtte biri olduğu sabit olmuştur.

Senenin diğer aylarında devamlı çalışan ve yorulan mide oruç aracılığıyla dinlenme imkanı bulur. Oruç, toplumun ahlâki hayatını değiştirir, iyiye ve güzele götürür.

Zenginler, oruç sayesinde fakir ve yoksulların durumunu daha iyi anlar. Böylece bireyler arasında yardımlaşma, acıma, şefkat ve merhamet duyguları gelişir.

Ilâhi bir emir olduğu için ramazanda kendisine helâl olan şeyleri yapmayan kimse haramlara hiç yaklaşmaz. Bunlardan başka orucun bir çok dini yararları vardır:

Hz. Ebu Hüreyre (radiyallahu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Ademoğlunun her ameli katlanır. (Zira Cenab-i Hakk'in bu husustaki sünneti şudur:) Hayır ameller en az on misliyle yazılır, bu yediyüz misline kadar çikar. Allah Teâla Hazretleri (bir hadis-i kudside) şöyle buyurmuştur:

"Oruç bu kaideden hariçtir.

Çünkü o sırf benim içindir, ben de onu (dilediğim gibi) mükâfaatlandıracağım. Kulum benim için şehvetini, yiyeceğini terketti." "Oruçlu için iki sevinç vardır: Biri, orucu açtığı zamanki sevincidir; diğeri de Rabbine kavustuğu zamanki sevincidir.

Oruçlunun ağzından çıkan koku (halüf), Allah indinde misk kokusundan daha hoştur.''
3104 - Hz. Ayşe ve Hz. Hafsa (radiyallahu anhümâ) buyurdular ki: "Sadece şafaktan önce niyet edenlerin orucu muteberdir.''

"Bir kimse ramazanın faziletine inanarak ve mükafatini Allah'dan ummarak oruç tutarsa gecmiş günahları affolunur."

İSTANBUL RAMAZAN İMSAKİYESİ 2017 (İFTAR VE SAHUR SAATLERİ)

11 Ayın Sultanı 2017 yılı Mübarek Ramazan Ayı 27 Mayıs 2017 Cumartesi günü başlıyor. 24 Haziran 2017 Cumartesi günü Ramazan Ayı'nın son günü olacak. 25 Haziran 2017 Pazar günü ise 2017 Ramazan Bayramı'nı kutlayacağız. Bizde 2017 İstanbul Ramazan imsakiyesi'ni sizler için hazırladık.

KADİR GECESİ NE ZAMAN?

Ramazan ayında İslam aleminin en kutsal saydığı Kadir Gecesi bulunuyor. 2017 yılında Kadir Gecesi Diyanet'in dini günler takvimine göre 21 Haziran 2017 Çarşamba gecesine denk düşüyor.

Bu yıl kaç saat oruç tutacağız? Ramazan ayının yaz mevsimine denk gelmesi, oruç tutulan gündüz süresinin de uzun olması anlamına geliyor. İstanbul, Ankara, İzmir,Adana, Trabzon, Mersin, Diyarbakır, Van, Edirne kaç saat oruç tutacak? Ramazan'a sayılı günler kala oruçla ilgili sorular da sorulmaya devam ediyor. İşte ayrıntılar.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN